Hivatalos: vizsgálják Hamilton autóját a szingapúri F1-es időmérő után!

Az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy beidézték a 2022-es Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérője után a Mercedes képviselőit, miután azon szabálytalanság gyanúja merült fel.

Lewis Hamilton, Mercedes W13

Lewis Hamilton, Mercedes W13

Andy Hone / Motorsport Images

A 2022-es Forma-1-es szezonban az időmérő és a verseny előtt a csapatoknak le kell jelenteniük az autójuk technikai adatait az FIA-nak, és alá kell írniuk egy papírt, miszerint a benyújtott adatok maximálisan megfelelnek az autó fizikai állapotának.

Ezt a változtatást 2019-ben vezették be, amivel részben az FIA-ra nehezedő terhelést próbálták csökkenteni. Hivatalos gépátvételt így csak a versenyhétvége kezdete előtt tartanak.

Még több F1 hír:

Az FIA az „önvizsgálatot” követően szúrópróba-szerű vizsgálatokkal bizonyosodhat meg arról, hogy a csapatok autói valóban megfeleltek-e a technikai szabályzatnak.

A Szingapúri Nagydíj időmérője után, ahol Lewis Hamilton a 3. rajtkockát szerezte meg, az FIA hivatalosan is beidézte a Mercedes képviselőit, mivel a hétszeres világbajnok autójáról nem megfelelő jelentést adtak.

A Motorsport.com értesülései szerint a Mercedes ismét Lewis Hamilton ékszerügye miatt kapott a nyakába egy vizsgálatot, ugyanis a Mercedes jelentésével ellentétben, és az FIA szabályait megszegve Hamilton továbbra is testékszert visel az autóban.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton: annyira, annyira közel voltunk a pole-hoz!
Következő cikk Kiderült, miért hajtott a bokszba Max Verstappen az időmérő végén, és hogy ki hibázott!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország