2024. április 27. 00:28
KezdőlapSuperbikeHivatalos: Rea 2024-ig a Kawasakival folytatja!

Hivatalos: Rea 2024-ig a Kawasakival folytatja!

Jonathan Rea további két szezonra marad a Superbike-világbajnokságban, miután 2024-ig meghosszabbította gyári Kawasaki szerződését.

A hatszoros világbajnok Rea 2015-ben csatlakozott a Kawasakihoz, abban a szezonban megnyerte a bajnokságot, majd egy hosszú évekig tartó sikersorozatot kezdett címvédései tekintetében, míg végül tavaly a Yamaha versenyzője, Toprak Razgatlioglu letaszította a trónról.

Legújabb szerződése azt jelenti, hogy a 35 éves versenyző kapcsolata a Kawasakival legalább 10 szezonra nyúlik ki.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy meghosszabbíthatom a szerződésemet a Kawasakival, és további két évet velük versenyezhetek” – nyilatkozta Rea, akiről az elmúlt hónapokban pletykálták, hogy esetleg a Ducatira vagy a BMW-re váltana.

„Ez egy hihetetlen partnerség; annyi sikert értünk el együtt, hogy egy természetes lépés. Nem volt szükség sok tárgyalásra ahhoz, hogy megegyezzünk a közös folytatásról. Inkább arról volt szó, hogy mennyi motivációm van arra, hogy továbbra is a legmagasabb szinten versenyezzek a WorldSBK bajnokságban.

„Hihetetlen néhány szezon volt; versenyképesebb vagyok, mint valaha. Rájöttem, hogy mennyire motivált vagyok a folytatásra és arra, hogy továbbra is a győzelemért harcoljak. A Kawasaki lehetőséget adott nekem 2015-ben, hogy megvalósítsam egy gyerekkori álmomat, amikor az első közös évben megnyertem a WorldSBK bajnokságot. Partnerként nagyon szilárdak vagyunk, és alig várom, hogy további élményeket szerezzünk együtt, és hogy egy hihetetlen gyártót és márkát képviseljek.”

Rea jelenleg a második helyen áll a WSBK versenyzői tabelláján, miközben a tavaly elvesztett korona visszaszerzéséért küzd, 17 ponttal lemaradva a Ducati versenyzője, Álvaro Bautista mögött.

Guim Roda, a KRT csapatfőnöke hozzátette: „Amióta leszerződtettük Jonnyt 2015-ben, együtt írjuk a WSBK történetét. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek a Rea sikertörténetnek, ami egyben a Kawasaki sikertörténetét is jelenti. Már nyolc szezonon vagyunk túl együtt, és Jonny mindig a maximumot nyújtotta, mindig. Most, 35 évesen a legjobb formában van, és tudjuk, hogy még sokáig így lesz.

„Keményen dolgoztunk azon, hogy a KMC-vel együtt meghatározzuk, milyen projektet tudnánk létrehozni Jonny számára, hogy továbbra is 110%-on tudja nyomni. Azt hiszem, megadtuk neki azt a motivációt, amire szüksége volt ahhoz, hogy még két évig folytassa.

„Soha nem pihenhetünk a sikeres múltunk babérjain, így nehéz dolgunk lesz, hogy megadjuk neki, amit elvár. Készen állunk erre. Garantáljuk, hogy még legalább két évig igazi show lesz”.

Rea új szerződésével kialakult a gyári Kawasaki csapata, Alex Lowes 2021-ben többéves szerződést kötött a japán márkával.

Mindkét gyári Kawasaki-pilóta képviseli majd a márkát a jövő hónapban megrendezésre kerülő suzukai 8 órás versenyen is, Rea korábbi csapattársával, Leon Haslammal együtt.