Hivatalos: Marquez meggyógyult, már az előszezoni teszteken motorra ülhet

A Repsol Honda hivatalosan is bejelentette, hogy Marc Marquez részt vehet majd a MotoGP sepangi előszezoni tesztjén, miután sikeres volt a rehabilitációja a tavalyi agyrázkódása után.

Marc Marquez, Repsol Honda Team MotoGP

Gold and Goose / Motorsport Images

A MotoGP hatszoros világbajnokának ki kellett hagynia a 2021-es szezon utolsó két futamát, miután egy novemberi krosszmotoros edzésén elesett, és agyrázkódás mellett kettőslátás alakult ki nála.

Az orvosai úgy döntöttek, hogy nem operálják meg a szemét, hanem a természetes gyógyulást javasolták a spanyol pilótának, aki így 3 hónap alatt nyerte vissza a látását, és már január elején motorra ülhetett.

Marquez azóta Portimaóban és Valenciában is edzett, az orvosi stábja pedig egészségesnek nyilvánította, így motorra ülhet a február 5-én Malajziában kezdődő előszezoni teszten.

További híreink:

„Január 24-én Marc egy újabb vizsgálaton esett át, amely megerősítette, hogy sikeres volt a gyógyulása, és kielégítő állapotban van ahhoz, hogy úja MotoGP-motorra üljön” – áll a Honda közleményében.

Az újoncok és tesztpilóták szezon előtti tesztje január 31-én kezdődik Sepangban, majd a február 5-én és 6-án ülhetnek ismét motorra a sorozat versenyzői.

A maláj kiruccanás után a tervek szerint a tavaly befejezett Mandalika utcai pályán folytatódik a tesztidőszak február 11. és 13. között.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Mir és Hayden egy nem túl örömteli rekordon osztozik
Következő cikk Dovizioso nem akar a szerződéshosszabbításra gondolni

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország