péntek, április 19, 2024

HIVATALOS: Jimmie Johnson visszatér, és ott lesz a Daytona 500-on

Dátum:

Megosztás:

A Petty GMS csapat új társtulajdonosa Jimmie Johnson, ráadásul úgy, hogy több versenyen is indulni fog idén – többek között a Daytona 500-on is.

- Reklám -

A Petty GMS tulajdonosa, Maury Gallagher és Richard Petty elnök ma bejelentette, hogy a csapat tulajdonosi megállapodást kötött a NASCAR Cup Series hétszeres bajnokával, Jimmie Johnsonnal.

- Reklám -

Emellett Johnson 2023-ban a NASCAR Cup Series néhány versenyén is ott lesz, többek között a 65. alkalommal megrendezésre kerülő DAYTONA 500-on.

Nem is lehetnék boldogabb, hogy Jimmie Johnson csatlakozik a Petty GMS-hez” – nyilatkozta Gallagher.

- Reklám -

A NASCAR modern korszakában senki sem nyert többet, mint Jimmie. Ha egy olyan kaliberű versenyző, mint ő, a mi felszerelésünket vezeti, és visszajelzést tud adni a csapatfőnökeinknek és a mérnökeinknek, de ami a legfontosabb, Erik és Noah mentorálása felbecsülhetetlen értékű lesz.

A Petty GMS 2021 decemberében alakult, amikor Gallagher, a kétszeres NASCAR Truck Series bajnokcsapat tulajdonosa megvásárolta a Richard Petty Motorsportot. Petty, „A király”, a NASCAR Cup Series hétszeres bajnoka, a NASCAR Hírességek Csarnokának avatott tagja és a NASCAR történetének minden idők legtöbb győzelmet elért versenyzője.

Nagyon izgalmas időszak ez a Petty GMS számára” – mondta Petty. „Ebben az évben már annyi mindent elértünk együtt, és most, hogy Jimmie is csatlakozott hozzánk, csak tovább fogunk fejlődni.

Az, hogy Jimmie – egy másik hétszeres bajnok – is a csapat része lesz, és az ő képességei a pályán és azon kívül is különlegesek lesznek a Petty GMS számára. Alig várom, hogy a csapatunk részévé váljon, és hogy lássam, mit tudunk együtt felépíteni.

Új karrierút Jimmie Johnson számára

Jimmie Johnson 2020-ban lépett vissza a NASCAR versenyzéstől, miután karrierje során 83 győzelmet szerzett, és hét bajnoki győzelmet ünnepelhetett. Azóta az IndyCarban versenyzett, ahol a legjobb eredménye egy 5. hely volt Iowában.

Nagyszerű érzés visszatérni a NASCAR-ba” – jelentette ki Johnson. „Amikor véget ért az INDYCAR-szezon, elindultam ezen az úton, hogy mi lesz a következő lépés az életemben.

Maury és én kapcsolatba kerültünk, ez a lehetőség adódott, és ez tökéletesen illik hozzám. A tulajdonosi szerepkörnek nagyon sok értelme van a karrierem ezen szakaszában.

Ha már elkötelezem magam egy ilyen dolog mellett, akkor szeretnék változást elérni és valami kézzelfoghatót felmutatni.

Jimmie Johnson olyan mentoroktól tanulhatott pályafutása során, mint Jeff Gordon, Rick Hendrick, vagy Terry Labonte. Most ő adhatja tovább tapasztalatát a Petty GMS fiatal pilótapárosának, Noah Gragsonnak és Erik Jones-nak.

Szerencsés vagyok, hogy életem során hihetetlen mentoraim voltak” – mondta Johnson. „A tapasztalatom és az energiám hozzáadott értéket jelent majd egy olyan csapat számára, ahol olyan fiatal versenyzők vannak, mint Erik és Noah – úgy érzem, hogy jó erőforrás lehetek a pályán és azon kívül is.

Johnson további versenynaptárát, szponzorai, festését és autójának számát egy későbbi időpontban hozzák nyilvánosságra.