Hivatalos: 2025-ig hosszabbított egymással a Honda és a Red Bull

A Honda egészen 2025 végéig fog technikai támogatást nyújtani a Red Bullnak a motorok terén, derült ki a két fél által aláírt frissen bejelentett új megállapodásból.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18

Andy Hone / Motorsport Images

A japán gyártó ugyan a tavalyi év végeztével hivatalosan elhagyta a Forma–1-et, de beleegyeztek abba, hogy továbbra is ők gyártják és üzemeltetik a hajtóegységeket, miközben a szellemi tulajdont már átruházták a Red Bullra.

Mindez eredetileg csak erre a szezonra szólt volna, és utána a bikások a saját, újonnan elkészült motorrészlegük segítségével vitték volna tovább a Honda munkáját. Ott azonban most minden bizonnyal már a 2026-os, Porschéval történő együttműködésre kerül a hangsúly, így változtak a tervek.

Még több F1 hír:

Szó volt már korábban is arról, hogy a Honda egészen 2025 végéig folytathatja jelenlegi munkáját a Red Bull-lal, és mindez most hivatalossá is vált. A Honda Racing Corporation (HRC), amely a cég motorsportos tevékenységeiért felel, így tehát a mostani motorszabályok lejártáig fog együttműködni Christian Horner alakulatával.

Mindennek pedig azért is lehet jelentősége, mert így a nemrég létrejött Red Bull Powertrains 2026-tól új belépőnek számít majd a sorozatba, ezáltal pedig engedményeket kaphat majd az F1-től.

A Honda eközben azért is tudja folytatni a jelenlegi munkát, mert már érvényben van az erőforrások befagyasztása, ezért nem kell a drága fejlesztésekre költeniük.

 

Horner a következőket mondta a bejelentés kapcsán: „A Red Bull Hondával kötött partnersége hihetetlenül sikeresnek bizonyult, és örömünkre szolgál, hogy mindez egészen a jelenlegi motorszabályok ciklusának végéig így marad.”

Koji Watanabe, a HRC elnöke még hozzátette: „Megegyeztünk abban, hogy a továbbiakban is támogatni fogjuk a Red Bull Powertrainst a Forma–1-ben, miután a Red Bull megkért minket, hogy hosszabbítsuk meg a szerződést, amire a HRC-nek van elegendő forrása.”

„A motorsport csúcsán való jelenlétünket ismételten arra szeretnénk használni, hogy fejlesszük a technológiáinkat, valamint a munkaerőnket.” Ez a hosszabbítás vélhetően azt eredményezi majd, hogy 2023-tól ismét hangsúlyosabb megjelenést kaphatnak a japánok a Red Bull és az AlphaTauri autóin.


Menj egy virtuális kört a Hungaroringen

Az Alpine-nál csak a közleményből tudták meg, hogy Alonso aláírt az Aston Martinnal

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Horner cseppet sem vágyik a tavalyi szezonhajrá megismétlésére
Következő cikk Két szék közül a földre eshet az Alpine, Piastri a McLarenhez szerződhet?

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország