Hivatalos: 2024-ben a BMW is visszatér Le Mans-ba! (galéria)

A BMW bejelentette, hogy 2024-ben visszatérnek a hosszútávú világbajnokság, vagyis a WEC mezőnyébe, a hétfői napon pedig Olaszországban járatták be az új LMDh-autót.

BMW M Hybrid V8

Fotót készítette: BMW

A német márka korábban már érdeklődését fejezte ki aziránt, hogy szeretnének ismét a Le Mans-i 24 órás összetett sikeréért küzdeni, miután 1999-ben egyszer már meg tudták nyerni a viadalt. Most pedig az is megerősítést nyert, hogy 2024-től ott lesznek a Hypercar-kategóriában a BMW M Hybrid V8 elnevezésű autóval.

Mielőtt erre azonban sor kerülhetne, 2023-ban először még az észak-amerikai IMSA-sorozatban próbálják majd ki az új modellt, melynek első valódi pályatesztjét most hétfőn végezték Olaszországban, mindössze néhány kilométerre a Dallara központjától, akikkel együttműködésben a karosszériát fejlesztik.

A helyszínt pedig körbe is kordonozták, hogy a bámészkodók ne kíváncsiskodhassanak, és a tesztelés még a következő napokban is zajlani fog, hogy minél átfogóbb képet kaphassanak az új autóról. Ennek ellenére azért érkezett néhány hivatalos kép is, melyeket lentebb egy galériában gyűjtöttünk össze.

További híreink:

Ezt az első bejáratást pedig a későbbi hónapokban további tesztek követik majd Európában, mielőtt az év végén átszállítanák az autót Észak-Amerikába, hogy már specifikusan az IMSA futamaira készülhessenek vele.

Mondanunk sem kell, hogy a BMW bejelentése, miszerint ismét Le Mans-ba mennek versenyezni, ráadásul ezúttal az összetett győzelemért, remek hír, hiszen már számos másik komoly márka és gyártó jelentette be részvételét.

BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
6

Mellettük ugyanis a tervek szerint ott lesz majd a Toyota, a Peugeot, a Porsche, a Ferrari, a Glickenhaus, a Cadillac, a Lamborghini és az Alpine is, ami óriási csatát helyez kilátásba, és a következő években mindenképpen érdemes lehet majd követni a megbízhatósági versenyeket, mert rég nem látott küzdelem várható.


Már a Ferrari is megkezdte új prototípusának tesztelését

 

Ricciardo saját elmondása szerint csak egy győztes autóra lenne szükséges

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk IndyCar: Newgarden a mennyet és a poklot is megjárta az iowai duplafordulón
Következő cikk A hétvégén újra versenyez Kvjat, nem is akárhol!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország