DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill: Silverstone döntő fontosságú lesz

Max Verstappen és Lewis Hamilton párharcáról szól az idei szezon, a holland pilóta pedig kicsit meglógott a pontversenyben. Damon Hill szerint a Brit Nagydíj fontos pont lehet a világbajnoki harcban.

A 2014 óta tartó hibrid-korszakban eddig csak a Mercedes csapata tudott világbajnoki címeket szerezni, a konstruktőrök között egyszerűen verhetetlenek voltak, az egyéni címet pedig mindössze két pilóta, Lewis Hamilton és Nico Rosberg tudta elhódítani az évek során. Bár volt már kihívójuk korábban a Ferrari és Sebastian Vettel személyében, mégsem sikerült letaszítani őket a trónról.

Idén ez megváltozhat, hiszen a Red Bull fantasztikus formát mutat, zsinórban már öt futamgyőzelemnél járnak, Verstappen előnye pedig már 32 pont a tabellán Hamiltonnal szemben. Az 1996-ban világbajnoki címet szerző Damon Hill úgy véli, hogy fordult a kocka a korábbi esztendőkhöz képest.

„Ez kétségtelenül egy nagyon nehéz helyzet. Szerintem nagyon szoros volt a csata a Mercedes és a Red Bull között, a szezon elején ide-oda ingadozott, hogy melyikük a jobb. Amikor azt mondom, hogy Mercedes és Red Bull, akkor természetesen Lewis Hamiltonra és Max Verstappenre gondolok. Toto Wolff elég bátor volt, amikor azt mondta, hogy egy kiesésre vannak attól, hogy ledolgozzák a hátrányukat, de ez akár fordítva is alakulhat” – mondta Hill a Sky-nak nyilatkozva.



A korábbi világbajnok szerint Silverstone minden eddiginél fontosabb lehet ebben a küzdelemben, hiszen itt a német márka és a címvédő általában jól teljesít. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Brit Nagydíj lesz az első kísérleti hétvége, ahol kipróbálják a sprintkvalifikációs lebonyolítást.

„Jelenleg úgy tűnik, Max egyre inkább távolodik, szóval Silverstone érdekes lesz. Ez egy olyan pályatípus, melyet már régen láttunk, talán Barcelona óta az első, melyen a Mercedes és Lewis jellemzően erős.  Silverstone-ban ráadásul más lesz a kvalifikációs formátum is, szóval minden a levegőben lóg majd.”

A Williams és a Jordan egykori pilótája úgy gondolja, hogy az új helyzetben nem lesz elég a jó egykörös tempó.

„Nem gondolnám, hogy a nyers tempó a kvalifikáción megoldja majd a dolgokat, mivel szombaton is lesz egy futam, szóval rengeteg veszély van, melyet el kell hárítaniuk. Azt kell, hogy mondjam, ez egy fordulópont lehet, már most is érezzük, hogy a Mercedesnél fordult a kocka, szóval Silverstone nagydolog lesz” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: