KezdőlapFormula 1Hill ragaszkodik véleményéhez: Az a pozíció sohasem volt Verstappené

Hill ragaszkodik véleményéhez: Az a pozíció sohasem volt Verstappené

-

Damon Hill korábban, már kifejtette véleményét Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközésével kapcsolatban. Most, hogy már kicsit lenyugodtak az indulatok, a korábbi világbajnok továbbra is a holland hibájának gondolja az esetet.

Az Olasz Nagydíj után a szurkolók ismét több táborra oszthatóak lettek. Az egyik ilyen csapat szerint egyértelműen Verstappen hibájának látja az esetet, mások inkább versenybalesetnek titulálnák az esetet. Hill egyértelműen az első kategóriába tartozik, sőt szerinte Verstappen direkt ütközött Hamiltonnal:

„Szerintem egyszerűen szégyen, hogy a mi sportágunkban egy ilyen szituáció balesetbe torkollik. Úgy gondolom, hogy ez a szituáció nem a tehetség, és a képességek bemutatása, hanem az önuralom hiányát mutatta. Elkerülhető lett volna. A kérdés csupán az, hogy egy rossz döntés miatt ütköztek, vagy szándékos volt. Mindketten keményen játszanak, ugyanakkor egy keréknyi előny kell ahhoz, hogy valakit kívülről megelőzz. Max sosem volt ebben a pozícióban.”mondta Hill a Motorsport.com-nak.

„Megvolt a lehetősége arra vonatkozóan, hogy a bukóteret igénybe véve elkerülje az ütközést, de nem ezt tette. A következmények elég súlyosak lettek, de szerencsére Lewisnak nem lett baja. Láttam egy képet arról, ahogyan a sisakját összezúzta a gumiabroncs. Ha Max elengedte volna a kuplungot, akkor nagyon csúnya vége lehetett volna. De ez egy olyan dolog, amire Verstappennek semmilyen ráhatása nem volt már.” – zárta Damon Hill, a Forma-1 1996-os világbajnoka.

Forrásgpblog.com