Hill: Perez és Gasly ugyanabba a kategóriába tartozik

Damon Hill azon a vélekedésen van, hogy Sergio Perezt a tapasztalata segítette első évében a Red Bullnál, hiszen arról is meg van győződve, hogy a korábban menesztett Pierre Gasly egy nagyon tehetséges versenyző.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Nem könnyű Max Verstappen csapattársaként boldogulni, különösen a Red Bull kötelékében, ahol számos pilóta megtapasztalta már, hogy milyen nehéz folyamatosan nyomás alatt versenyezni. Előbb Pierre Gasly vallott kudarcot Horner irányítása alatt, majd Alexander Albon is erre a sorsa jutott.

Sergio Perez azonban megtörte az „átkot”, hiszen első évében a Milton-Keynes-i alakulatnál olyan teljesítményt nyújtott, amivel meggyőzte a csapat vezetőit, így 2022-ben is tovább folytathatja világbajnok holland csapattársa oldalán. De vajon kit tart jobbnak Gasly és Perez közül az egykori F1-es?

„Szerintem ugyanabba a kategóriába tartozik” – árulta el Hill az F1 Nation podcastnek, mikor arról faggatták, hogy Perez nyújtott-e jobb teljesítményt a Red Bullnál, vagy inkább Gaslyt mondaná erősebbnek.

Még több F1 hír:

„Gasly az autóban rejlő potenciál maximumát ki tudja hozni, amit rendszeresen meg is tesz. És magabiztosnak is tűnik, anélkül, hogy túlságosan pimasz lenne! Tehetséges a srác, egyértelműen az” – folytatta aztán Hill.

1996-os év Forma-1-es világbajnoka ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy más jó teljesítményt nyújtani egy középcsapatnál, és más egy élcsapatnál, ahol számos más területen is helyt kell állni.

„A kérdés az, hogy mi történik, ha egy ilyen versenyző a Red Bullhoz kerül?” – tette fel a költői kérdést a világbajnok. „Annyi versenyzőt láttunk már eltűnni a Red Bulltól. Alex Albonnal is beszélgettünk (erről) korábban.”

 

„Mindig is úgy éreztem, hogy Checo, mivel sokkal több tapasztalata van, képes lesz szembeszállni a Red Bullon belüli erőkkel, amelyek megnehezítenék egy fiatal versenyző dolgát. Szóval ez olyasmi, amit meg kell tanulniuk, hogy egy kicsit keményebbnek kell lenniük, amikor a helyükről kell tárgyalniuk.”

„És azt hiszem, amikor lekötelezettje vagy a Red Bullnak, mert ők támogatták a karrieredet, akkor nagyon nehéz azt mondani, hogy 'Hé, várj egy percet, én így akarom'” – zárta le a gondolatait Hill.

Horner: Wolff másfajta állatfajba tartozik, mint a többi csapatfőnök

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Ferrari nyilvánosságra hozta a 2022-es Forma-1-es autó bemutatásának időpontját
Következő cikk Egykori F1-es Verstappenről: Marc Marquezre hasonlít a stílusa

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország