KezdőlapFormula 1Hill: Hamilton számára túl csábító a nyolcadik bajnoki cím

Hill: Hamilton számára túl csábító a nyolcadik bajnoki cím

-

Damon Hill kételkedik abban, hogy Lewis Hamilton visszavonulna a Forma-1-től. Az 1996-os világbajnok ugyanis meg van győződve arról, hogy a Mercedes versenyzője számára egyszerűen túl csábító a történelmi nyolcadik bajnoki cím megszerzésének az esélye.

A múlt hónapban az Abu Dhabi Nagydíjon, ellentmondásos körülmények között Max Verstappenhez került a 2021-es bajnoki cím. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Hamilton pedig alaposan „kiábrándult”, és a jövőjén gondolkodik. Míg mindenki arra vár, hogy Hamilton megtörje tüntető hallgatását és megerősítse, hogy idén is rajthoz áll, Hill nem tartozik azok közé, akik szerint a brit távozna a sportágból, árulta el a Skynak:

„A karrierje végéhez közeledik, lehet, hogy még sok éve lesz, de lehet, hogy nem, mindenesetre van még benne tartalék. Lehet, hogy az jár a fejében, hogy „Mindent megtettem, amit tudtam.”

Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy egy nyolcadik bajnoki cím túlságosan csábító. Úgy vélem, hogy vissza akar majd térni, megszerezni, és mindennek véget vetni. Azt hiszem, Lewis Hamilton rajongói nagyon sértődötten lehetnek, mert a döntés módja hátrányos volt számukra, és úgy érezték, hogy kirabolták őket. Sok így a negatív érzés. A holland táborában örülnek az eredménynek, de vajon elégedettek-e azzal, ahogy eldöntötték a bajnokságot? Ki kell mondani, hogy nem volt kielégítő.”

Martin Brundle, Hill Sky F1-es kollégája még inkább meg van győződve arról, hogy Hamilton szolgálatba helyezi magát, amikor a jövő hónapban Barcelonában megkezdődik a szezon előtti tesztelés:

„Egyáltalán nem veszem be ezt az egészet, őszintén szólva. Biztos vagyok benne, hogy Toto-t megkérdezte Lewis, hogy „Mit fogsz tenni ezen ügyben?” A Forma-1 azonban fantasztikusan sikeres a Mercedes-Benz márkának. Lewis pedig 37 éves, és tudjuk, hogy csúcsformában versenyez, hihetetlenül elszánt és versenyképes. Visszatér.”

Hill azonban nem tagadja, hogy a múlt havi bajnoki döntő miatt az FIA versenyigazgatója, Michael Masi – akit Hamilton vádolt meg azzal, hogy „manipulálta” a verseny záró fázisát- most izzasztó helyzetbe került:

„A manipuláció egy nagyon erős szó, szerintem bizonyos értelemben manipulált volt, mert Michael Masi, a versenyigazgató nyomás alatt állt, hogy engedje meg ezt az izgalmas versenyt a két versenyző között. Úgy vélem, mindkét oldalról engedett a nyomásnak. Valószínűleg inkább onnan, hogy próbáljon meg áthajtani a mezőnyön. Ezért engedte meg, azt, hogy csak a Max és Lewis közötti autók menjenek ki a képből.”

Forrásf1i.com