Hill: Hamilton győzelmi kényszerbe került, akárcsak Senna 1994-ben

Damon Hill úgy gondolja, hogy Lewis Hamiltonnak hasonló érzésekkel kellett Silverstone-ba érkeznie, mint Sennának a tragikus 1994-es szezonban Imolába, ahol győzelmi kényszerbe került.

Lewis Hamilton, Mercedes, 1st position, celebrates on the podium

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

Damon Hill szerint habár a Mercedes csupán apró változtatásokat hajtott végre Lewis Hamilton Mercedesén, mindez kulcsfontosságú jelentőséggel bírt a végsebességet illetően, hiszen így fel tudta venni a versenyt az első körben Max Verstappennel. A világbajnok a brit rekorder győzelmi kényszerére is kitért.

„Emlékszem, hogy 1994-ben Imolába menet olyan szalagcímekkel utaztunk, miszerint Sennának meg kell állítania a hanyatlását, el kell kezdenie nyerni” – jelentette ki Hill, aki szerint Hamilton hasonló érzésekkel érkezhetett meg Silvesrtone-ba.

„Azok kritikus pontok voltak a bajnokságban, és azt hiszem, Silverstone kritikus pont volt Lewis és a Mercedes számára. A helyzet az, hogy remek változtatásokat eszközöltek az autón. Azt hittük, hogy leálltak a fejlesztésekkel, mégis volt néhány apró módosításuk, amelyek több leszorítóerőt adtak az autónak.”

Még több F1 hír:

„Ez azt is jelentette, hogy Lewis képes volt kisebb szárnyállásokkal menni, ami sokkal gyorsabbá tette az egyenesben. Nem annyira sokat, de 3 km/h-t jelenthetett, ami elég gyors. Ez sokkal versenyképesebbé tette, és azt hiszem, hogy ez meglepte a Red Bullt.”

Megoszlanak a vélemények arról, hogy hibás volt-e Lewis Hamilton Silverstone-ban: néhányan úgy gondolják, hogy ha már megbüntették, jóval drasztikusabban kellett volna, míg mások szerint a brit rekordernek nem volt hova mennie az egyenes végén, és Verstappen vezetett túl agresszívan. A versenybíróság mindenesetre vétkesnek ítélte a hétszeres világbajnokot.

Kevés volt az egy szabadedzés a Hondának

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Horner elárulta, Marko jelentősen alábecsülte a Verstappen autójában keletkezett kárt
Következő cikk „Nem lesznek kifogások”, ha a McLaren nem lesz bajnoki kihívó 2024-ben

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország