DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hill: Ez úgy tűnik, Verstappen bajnoki címe lesz

Az 1996-os bajnok semmiképpen nem szeretne előre eredményt hirdetni, de úgy véli, ha Hamilton nem kezd villámgyorsan a győzelem útjára lépni, biztosan veszít. Márpedig a Red Bull nagyon erős.

Régen volt már ilyen kiélezett a világbajnoki versengés a Formula-1-ben, mint idén. Talán utoljára 2012-ben fordult elő, hogy két különböző istálló pilótái ilyen késhegyre menő, szoros csatát vívtak egymással, mint most a Red Bull-Hondát vezető Max Verstappen és a Mercedesszel versenyző Lewis Hamilton.

A holland már nyolcadszor győzött idén az elmúlt hétvégén, egyre erősebbnek tűnik és nem képes megtörni a nyomás, amire Hamiltonék talán titkon számíthattak. „A szezon ezen részében semmiképpen nem szeretnék rögtön eredményt hirdetni. Egyelőre túl sok van hátra és így, hogy 25 pont jár a futamgyőzelemért, egy tizenkét pontos előnynél badarság lenne előre odaadni a trófeát bárkinek” – ecsetelte véleményét Damon Hill a Sky Sports adásában.

Szoros a csata, de Hill úgy érzi, Verstappennek kicsit jobbak már az esélyei


„Alapvető befolyással lehet, hogy vajon bármelyikük fog-e nullázni a hátralevő futamokon. Ugyanakkor Max és a Red Bull formája ijesztő lehet Lewis számára, nyolcszor nyert már, ő pedig csak ötször. Ha Hamilton nem kezd gyorsan újra versenyeket nyerni, úgy tűnik, Verstappennek áll a zászló.”

Hillnek a rádiózással kapcsolatban is megvan a véleménye, már szinte csak a másik átveréséről szól. „Hamilton többször is aggodalmaskodó üzeneteket küldött, hogy nem tudja tartani a tempót ellenfelével, de egyértelmű, hogy ez már csak a másik átveréséről szóló játék lett köztük. Egy másik pillanatban Verstappen rádiózott, hogy láthatóan csúszkál előtte már a Mercedes… aztán rögvest bejött a bokszba új abroncsokért, ezzel jól átverve a Mercedest és sikerült is az elévágás Max részéről.”

„Az első kör is izgalmasra sikeredett, de a körömrágós rész az utolsó körökben következett el igazán, amikor az volt a kérdés, sikerül-e egy másodpercen belülre kerülnie Hamiltonnak, hogy nyithassa a DRS-t. Úgy tűnt, elég közel lesz ahhoz, hogy előzni tudjon, de végül mégsem tudta megtörni Maxet. Nem tudott elég közel kerülni, hogy egyetlen támadást is indíthasson, előbb fogytak el a körök, mint Verstappen gumijai. Kifejezetten izgalmas, feszült futam volt” – tette hozzá Damon Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: