Hill: A monzai baleset az „önuralom hiányát” mutatta - F1VILÁG.HU

Hill: A monzai baleset az „önuralom hiányát” mutatta

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Damon Hill szerint a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon Lewis Hamilton és Max Verstappen között történt baleset leginkább az „önuralom hiányát”, mintsem a versenyzői tudást mutatta meg.
Red Bull, Max Verstappen, sad, Italian Grand Prix

A monzai verseny 26. körében mindkét bajnokesélyes kiesett a küzdelemből, ráadásul nem ez volt az első esett, hogy Hamilton és Verstappen összeütköztek: a Brit Nagydíjon Verstappen húzta a rövidebbet a nagy tempónál történt incidensben, míg Hamilton tovább tudott menni.

Damon Hill azt mondja, a két versenyző közti elképesztő rivalizálás nagyszerű a Forma-1 számára, ám jobb’ szeretné, ha nem balesetekkel végződnének ezek a párharcok.

„Nagyon izgalmas. Lenyűgöző és lebilincselő” – mondta Hill a Motorsport.com című lapnak Hamilton és Verstappen rivalizálásáról.

„De egyszerűen csak azt gondolom, kár a mi sportunkban, hogy elkerülhetetlenül megtörténnek ezek a balesetek. Nem gondolom, hogy ez a tudás megtestesülése. Sokkal inkább az önuralom hiánya.”

Hill azt mondja, Verstappen egyértelműen elkerülhette volna a balesetet.

„Elkerülhető volt. A kérdés az, hogy egy rossz helyzetfelismerés, vagy a feladástól való szándékos vonakodás volt-e ez. Mindketten keményen játszanak, de azt gondolom, legalább egy kerékkel előrébb kell lenned, hogy körbeautózhass valakit, Max pedig soha nem volt ebben a helyzetben.”

„Amint ezt megcsinálod, már nincs kontrollod. Megvolt a választása, hogy levágja-e a kanyart korábban, és elkerüli a balesetet, vagy elmegy másfelé, de nem így tett. Talán tudta, hogy ha Lewis elé kerül, akkor vége is.”

„A következmények meglehetősen szörnyűek, és nagy szerencse, hogy Lewis sértetlen maradt. Láttam egy fotót, hogy a fejét előrenyomta a gumi, és ha Max felengedi a kuplungot, miközben a feje még a gumihoz ér, az rendkívül csúnya lehetett volna. De olyasvalami ez, amit Max már nem tartott kontroll alatt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!