KezdőlapRookiesHideg Ádám OK kategóriában debütál

Hideg Ádám OK kategóriában debütál

-

A WSK Final Cup első futamán, Sarnóban debütál Hideg Ádám az OK kategóriában. A HUMDA Academy 14 éves versenyzője szeptemberben a világbajnokság második helyezésével búcsúzott az OKJ kategóriától, az elmúlt héten szerződést hosszabbított a Sodikarttal, a hétvégén pedig már a felnőttek között mutatkozik be.

Ahogy várható volt, a világbajnoki második helyezése után, kategóriát vált Hideg Ádám és a felnőttek között, a direkthajtású gokartversenyzés csúcskategóriájában, az OK-ban folytatja.

A váz nem változik, de a 125 cm3-es motor teljesítménye a harmadával, 30-ról 40 lóerőre nő, valamint más versenygumit használnak. A nagyobb teljesítmény és a tapadásváltozás egészen más vezetési stílust és komolyabb fizikai felkészültséget igényel.

Az OK mezőnye általában kisebb, mint az OK Junioré, de nem ritka az olyan pilóta, aki négy–öt éve versenyez ebben a kategóriában, így igen nagy tapasztalattal rendelkezik. Nem lesz tehát könnyű dolga a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Hideg Ádámnak, aki a Sodikart gyári csapatának színeiben szeretné meghódítani jövőre a kategóriát.

-Hirdetés-
Hideg Ádám
Hideg Ádám – Fotó: Hideg Team

A 2023-as szezonra készül a WSK Final Cupon, amelynek első fordulóját november 3–6-a között Sarnóban rendezik, a másodikat pedig egy héttel később Lonatóban.

„A világbajnokság óta nem versenyeztem, úgyhogy már nagyon várom a hétvégét – mondta Hideg Ádám. – Mind a két versenyt tesztelésre, felkészülésre szánjuk, nincs velem szemben semmilyen elvárás.

Én azonban szeretném a lehető legjobban kihasználni a hétvégét, minél több tapasztalatot szerezni az OK kategóriában, hogy jövőre az első futamon a lehető legjobb formában tudjak rajthoz állni.“

- Hirdetés -