KezdőlapFormula SportFormula 3Hauger nyerte a főfutamot, nagyot lépve ezzel a bajnoki cím felé

Hauger nyerte a főfutamot, nagyot lépve ezzel a bajnoki cím felé

-

A Prema pilótája, Dennis Hauger nyerte meg az FIA Formula 3 zandvoorti hétvégéjének legfontosabb versenyét, a főfutamot. A norvég fiatal a 27 megszerzett pontjával már a fél kezét rá is teheti a trófeára, mivel a közvetlen riválisa, Jack Doohan a negyedik helyen végzett.

A pole-ból rajtoló Dennis Hauger jól rajtolt és megtartotta a vezető helyét David Schumacher és a tegnapi nyertes Victor Martins előtt. Hauger bajnoki riválisa, Jack Doohan azonban két pozíciót is veszített, ami egyáltalán nem hiányzott neki. Caio Collet a 2. körben egy zseniális manőverrel előzte meg Logan Sargeantet a döntött kanyarban.

Az élen a Prema norvég pilótája gyorsan ellógott Schumacher elől, kiépítve magának egy magabiztos másfél másodperces előnyt. Mögöttük az MP Motorsportot erősítő Collet akciózott a csapattárs Martin mellett, aki Schumachert kezdte el támadni a 2. helyért.

A mezőny közepén Frederik Vesti kezdte a legjobb a versenyt. A Mercedes junior dán pilóta a 14. helyről rajtolt és a 8. körre már a pontszerző 10. helyen haladt az első futamot megnyerő Arthur Leclerc előtt.

A 11. körre Hauger előnye 2,5 másodpercre hízott, a Tridentnél versenyző Schumachernek pedig továbbra is védekeznie kellett Martins-nal szemben. Mögöttük a hetedik helyen autózó Jak Crawford kezdett el küszködni a gumijaival, ami miatt Collet meg is tudta előzni őt.

A versenyzők „DRS vonatokba” kerültek, ami miatt a mezőny elején és a közepén sem láthattak a nézők túl sok előzést a pályán. Juan Manuel Correa egy túlzottan optimista manővert mutatott be Matteo Nanninivel szemben, ami miatt az olasz pilóta kisodródott a kavicságyba. Az amerikai-kolumbiai versenyző később egy 10 másodperces időbüntetést kapott a megmozdulásáért.

A 22. körben jött a dráma, amikor Martins megpróbálta megelőzni Schumachert a döntött kanyarban, azonban ütköztek és a német pilóta a gumifalban között ki. Az eset miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett érvénybe. Martins a veszélyes manőveréért egy 10 másodperces büntetést kapott a steawrdoktól.

A sorrend végül nem változott, Hauger nyert Novalak és Alexander Smolyar előtt. További pontszerzők: Doohan, Collet, Sargeant, Crawford, Vesti, Leclerc és Ayumu Iwasa.

A sorozat utolsó versenyhétvégéjét Szocsiban rendezik majd meg és Hauger óriásinak mondható 43 pontos előnnyel várhatja a szezon utolsó három versenyét.