Hauger domináns teljesítménnyel nyerte az F3 főfutamát, dráma az utolsó előtti körben

Dennis Hauger megállíthatatlan volt az F3 zandvoorti főfutamán, és rajt-cél győzelemmel növelte az előnyét a bajnoki pontversenyben, míg mögötte az utolsó előtti körben robbant a bomba.

Dennis Hauger,  Rrema Racing

Dennis Hauger, Rrema Racing

Formula Motorsport Ltd

Az élről induló Dennis Hauger nem kapta el valami jól a rajtot, de agresszív védekezéssel maga mögött tudta tartani David Schumachert és a tegnapi futamgyőztes Victor Martinst is, nem sikerült azonban jól Jack Dooohan rajtja: a 4. helyről visszaesett a 6-ra, miután Jak Crawford majdnem a falba rakta a 3. kanyarban.

 

Hauger pedig miután kivédekezte Schumacher támadását, nem is nézett maga mögé: a 3. kör végére már több, mint 1.2 másodperces előnyt autózott ki, amivel elszakította magát a Schumacher vezette DRS vonattól.

Schumacher tempója elég jó volt ahhoz, hogy az 5. helyen autózó Szmoljar már leszakadjon egy kicsit róluk, azonban Martins nagyon keményen támadta a 2. helyért.

A 12. körben az addig a 7. helyen autózó 16 éves Jak Crawford a rádión arra panaszkodott, hogy fizikailag szenved a hétvége 3. versenyén már, így nem is tudta tartani Caio Collet támadását, míg Schumacher továbbra is tartotta a 2. helyét, azonban már Szmoljar és Doohan is fel tudott zárkózni erre a bolyra.

A 18. körben Juan Manuel Correa a kissé naiv előzési kísérletével a kavicságyba szorította Matteo Nanninit, amiért kapott is egy 10 másodperces büntetést, az olasz versenyző azonban szerencsére nem ragadt ott, és egy rövid sárga zászlós fázist követően folytatódhatott a verseny.

 

A drámára pedig a 22. körig kellett várnunk: a Schumacher hátsó szárnyát az első kanyartól néző Martins elkeseredetten próbálta megelőzni a Trident versenyzőjét, azonban ennek az lett a vége, hogy falba rakta a német versenyzőt.

 

Martins még aránylag meg is úszta az esetet, miután csak a virtuális biztonsági autót küldték be, és „csak” egy 10 másodperces büntetést kapott, amivel még megcsípte az utolsó pontszerző helyet. A VSC az utolsó körben ért véget, ami éppen elég volt arra, hogy a reggel valószínűleg vért ivó Correa újabb áldozatot szedjen: a hazai pályán versenyző Tijmen van der Helmet rakta falba a 3-as kanyarban.

Haugert azonban ez sem tudta megzavarni, és nagy előnnyel húzta be a futamot Clément Novalak és Alekszandr Szmoljar előtt. Doohan végül a 4. lett, azonban a hátránya így is 43 pontosra nőtt Haugerrel szemben az utolsó, orosz forduló előtt.

Helyezés Versenyző Csapat Hátrány Intervallum
1 Norway Dennis Hauger Italy Prema Powerteam    
2 United Kingdom Clement Novalak Italy Trident 5.300 5.300
3 Russian Federation Alexander Smolyar France ART Grand Prix 6.900 1.600
4 Australia Jack Doohan Italy Trident 7.100 0.200
5 Caio Collet Netherlands MP Motorsport 8.700 1.600
6 United States Logan Sargeant Czech Republic Charouz Racing System 12.000 3.300
7 Jak Crawford United Kingdom Hitech Racing 13.000 1.000
8 Denmark Frederik Vesti France ART Grand Prix 14.000 1.000
9 Arthur Leclerc Italy Prema Powerteam 14.600 0.600
10 France Victor Martins Netherlands MP Motorsport 15.800 1.200

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Martins első győzelmét szerezte az F3-ban, a bajnoki éllovasok betliztek
Következő cikk Doohan esélyei hamar elszálltak, Dennis Hauger az F3 2021-es bajnoka!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország