DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Haug: Remélem, Mick az asztalra csapott

Norbert Haug szerint Mick Schumacher nyugodt természetű, de Nyikita Mazepin Bakuban látott manővere miatt fel kellene emelnie a hangját. A páros kevés híján egymást ütötte ki a leintés közben.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj utolsó két köre elképesztően eseménydúsan alakult, ami miatt lekéstünk egy hajmeresztő esetről. A Haas pilótapárosa Mazepin, Schumacher sorrendben érkezett a célvonal felé, de a német pilóta komoly tempóelőnnyel közelített csapattársa felé. Amikor Schumacher előzési helyzetbe került, Mazepin egy agresszív mozdulattal védekezett ellene, ami kevés híján mindkettejüket kiütötte. A német pilóta a leintést követően egyértelműen hangot adott nemtetszésének, és utólag hozzá csatlakozott Norbert Haug is. A Mercedes korábbi alelnöke Michael Schumacher F1-es karrierjének utolsó éveiben dolgozott együtt a világbajnokkal, így a fiát is jól ismeri.

„Mick egy kiegyensúlyozott elvtárs” – utalt a pilóta nyugodt természetére. „Ha felemeli a hangját, annak oka van. A legutóbbi miatt igen hangosnak kellene lennie, és az asztalt kellene ütnie a megbeszélésen” – idézte a Sky Germany Haug szavait, aki reméli, a Haasnál sikerül elrendezni a helyzetet.

Nem Haug volt az egyetlen, aki így nyilatkozott Mazepin megmozdulásáról. Mick Schumacher nagybátyja, Ralf egyenesen életveszélyesnek nevezte az orosz pilótát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: