KezdőlapTouring CarDTMHarmadik márka nyert újonccal a DTM lausitzringi fordulójában

Harmadik márka nyert újonccal a DTM lausitzringi fordulójában

-

A Ferrari és az Audi után a Mercedes is győzelmet tudott szerezni a DTM harmadik fordulójában a svájci Philip Ellis révén.

A van der Linde testvérek indulhattak az első sorból, és a rajt után meg is tudták tartani a pozícióikat Sheldon-Kelvin sorrendben.

Nem tartott sokáig azonban a versenyzés, ugyanis Esmee Hawkey kisodródott az első, döntött kanyarban, és kiesett. A mezőny másik női versenyzője, Sophia Flörsch is kiesett, miután megpördült, és ez sérülést okozott az autójában.

Az újraindításnál a hatodik helyről Ellis tört előre. Nemsokára pedig a második helyen találta magát, Rockenfeller (Audi) és Esteban Muth (Lamborghini) előtt.

A kiállásokat követően aztán megelőzte Sheldon van der Lindét is, aki később kapott egy 5 másodperces büntetést is, így visszasorolták a 9. helyre.

Liam Lawson (Ferrari) zárkózott fel az élmenőkre, de előzésre nem maradt ideje. A verseny sokáig egyébként nem is a fentiek, hanem Nico Müller vezette. A svájci nem állt ki egészen az utolsó körig, amivel visszaesett a 13. helyre.

Ezzel Lawson és Kelvin van der Linde után harmadik új győztesét is felavatta a sorozat, ráadásul az harmadik különböző autóval.

A DTM pontversenyét utóbbi vezeti jelenleg, miután a Monzában jól szereplő Vincent Abrilt kizárták a komplett első hétvégéről, a technikai szabálzat megsértése miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DTM (@dtm_pics) által megosztott bejegyzés

ForrásDTM