Hamiltont „meglepte”, hogy Verstappen meg sem nézte, jól van-e - F1VILÁG.HU

Hamiltont „meglepte”, hogy Verstappen meg sem nézte, jól van-e

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, meglepődött azon, hogy Max Verstappen se szó, se beszéd elsétált balesetük helyszínéről – anélkül, hogy megbizonyosodott volna arról, sértetlenül megúszta az ütközést.
2021 Italian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Max Verstappen crash

A két bajnokaspiráns az Olasz Nagydíj 26. körében ütközött össze egymással: Verstappen támadta a bokszból visszatérő Hamiltont, ám kettejük párharcának baleset lett a vége, melynek következtében feladni kényszerültek a futamot.

A versenybírók végül Verstappent találták hibásnak az incidensben, ezért a holland pilóta Oroszországban 3 rajthelyes büntetést kap majd.

Hamilton még a baleset után is szerette volna folytatni a versenyt, azt azonban egy kicsit meglepőnek találta, hogy Verstappen meg sem nézte, hogy jól van-e.

„Határozottan nem gondoltam, hogy Max elveszíti majd a kontrollt a kerékvetőn, és belém jön” – mondta a címvédő a versenyt követően.

„Visszanézve a felvételeket nyilván minden nagyon gyorsan történt. Az autóban ülve végig arra gondoltam, hogy folytatni fogom, és mennyi pozíciót veszítek. Még mindig versenyüzemmódban vagyok, az jár a fejemben, hogyan folytathatnám? Ültem ott, volt egy kis fájdalmam, de akkor is úgy voltam vele, hogy gyerünk, menjünk! De sajnos az autó nem mozdult.”

„Láttam, hogy Max kiszállt és elsétált. Egy kicsit meglepett, mert alapvetően szerintem, ha kiesünk és ilyen incidenseink vannak, az első dolog, hogy meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a srác, akivel ütköztünk, rendben van. De a lényeg, hogy ki tudtam szállni. Hosszú séta vezetett vissza a bokszba, de azért élünk, hogy folytassuk a harcot.”

Hamilton hozzátette, a nyaka a baleset után nem tűnt olyan rossznak, de aztán később elkezdte fájlalni.

„Egy kicsit fáj, hogy őszinte legyek. Szerintem az adrenalin dolgozott bennem ott, és ahogy kimegy az adrenalin, úgy lesz egy kicsit rosszabb. De dolgozni fogok Ange-vel [Cullen], hogy megoldjuk. Őszintén úgy érzem, hogy nagyon-nagyon szerencsés voltam.”

„Hála az égnek, hogy van a ’Halo’, ami alapvetően megmentett ma engem, megmentette a nyakamat. Az adott pillanatban elég nagy ütés ért. De mégis csak arra gondoltam, hogy hogyan folytassam.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!