DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltonnak az nem tetszik, hogy a két kör vette el a szurkolók pénzét

A Mercedes világbajnoka úgy látja, hogy nem volt olyan pont ezen a délutánon, amikor volt esély a versenyre és csak azért kellett két kört menniük, hogy értékelhető legyen a verseny és ne kelljen kárpótolni a szurkolókat.

Nem lehetett versenyt rendezni vasárnap Lewis Hamilton szerint, innentől pedig az volt a lényeg, hogy a lehető legkisebb veszteséggel lehozzák a napot - ő szeméyl szerint borzasztóan sajnálja a szurkolókat és nagyon drukkol azért, hogy visszakapják a pénzüket, mert hat-nyolc órát fagyoskodtak a lelátókon azért, hogy végül a világon semmit se lássanak.

hahh_1



"Nem volt olyan pont ma délután, amikor versenyezhettünk volna. Nem volt verseny. Van viszont egy szabály, ami azt mondja, hogy egy legális, értékelhető versenyhez meg kell tenni legalább két kört. Ezért úgy döntöttek, hogy akkor menjünk menjünk két kört a biztonsági autó mögött, ami aktivált egy csomó dolgot, de nem ismerem a háttérben lévő politikát. Én leginkább a szurkolók miatt aggódom, mert szerintem vissza kéne kapniuk a pénzüket. Viszont az, hogy megtettünk két ilyen kört, az azt jelenti, hogy nem fogják" - méltatlankodott a világbajnok.

Hamilton azt is elárulta, hogy mivel töltötte a több órás szünetet:

"Visszamentem a szobámba, hallgattam Kanye új albumát, figyeltem az időjárást, imádkoztam, hogy tisztuljanak a dolgok, hogy mehessünk, de ez a pillanat nem jött el."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: