KezdőlapFormula 1Hamilton: Verstappen büszke lehet az idei teljesítményére

Hamilton: Verstappen büszke lehet az idei teljesítményére

-

Lewis Hamilton szerint tavalyi legnagyobb riválisa, Max Verstappen remek munkát végzett a 2022-es szezon során. A brit klasszis szerint a holland büszke lehet magára és azt is hozzátette, hogy megérdemelten lett kétszeres világbajnok.

A 25 éves Verstappen már 4 futammal a bajnokság vége előtt bebiztosította a második bajnoki sikerét a Szuzukában aratott futamgyőzelmével. A Red Bull holland kiválóságénak remek szezonja van, ugyanis már 14 futamgyőzelemnél jár, amivel abszolút rekordernek számít és ez a szám akár 16-ra is megnőhet a szezon végéig a Bikák formáját elnézve.

Ebből kifolyólag Hamilton is csupán elismerő szavakkal illethette tavalyi riválisát, akivel a szezon utolsó futamának utolsó köréig harcoltak a bajnoki első helyért.

„Max elképesztő munkát végzett idén” – nyilatkozta a Mercedes ásza a Sao Pauló-i Nagydíj helyszínén. – A csapata egy hihetetlen autót biztosított a számár, ő pedig képes volt elvégezni a munka rá eső részét. Büszke lehet az elért teljesítményére, pontosan tudom, hogy egy versenyzőben milyen érzések kavarognak ilyenkor.”

Verstappen bajnoki címét követően a Milton Keynes-i istálló már egy futammal később, Austinban tett szert behozhatatlan előnyre a gyártók versenyében. A Mercedes azonban még nagy harcban van a Ferrarival, akiknek jelenleg 40 pont az előnyük Hamiltonékkal szemben.

Ugyan Toto Wolff szerint egy futamgyőzelem számukra fontosabb lenne a konstruktőri 2. helynél, a 103-szoros futamgyőztes Brazíliában – ahol állampolgárságot kapott, valamint egy impozáns falfestmény is készült róla – szívesen faragna a hátrányukból.