DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton szerint értelmetlen 2022-re készülni

Noha mostanság rákapott a szimulátorozásra, a címvédő inkább az idei felkészüléséhez használja, szerinte a 2022-es ismerkedéssel nincs értelme erőlködni. Egyelőre legalábbis.

Egy olyan parázs világbajnoki szezont kaptunk 2021-ben, aminek tényleg csak az utolsó versenyen lehet igazán vége. Max Verstappen ugyan némi szerencsével már a hétvégén, Szaúd-Arábiában bajnok lehet, az elmúlt hetekben megtáltosodó címvédő bizonyosan nem fogja ezt olyan könnyen hagyni.

Lewis Hamilton sosem tartozott a szimulátor legnagyobb rajongói közé, idén azonban muszáj volt taktikát váltania fiatal riválisa ellen. Úgy tűnik, nem vesznek kárba az erőfeszítései, ám mint mondja, a kelleténél több energiát azért nem fordít rá. A komoly változásokat hozó, és ezáltal éppoly fontos 2022-re például nem ilyen módon készül.



„Még nem próbáltam ki az autót a szimulátorban, mert most szó szerint csak erre az évre fókuszálok. Ez épp elég kemény munka” – ismerte el a Verstappen elleni küzdelméről. Ettől még persze nem veszi félvállról a dolgokat. „Folyamatosan kapcsolatban állok a csapattal. A versenyeink után mindig elmondom, hogy ilyen és ilyen most az autó, és ezeket és ezeket a módosításokat szeretném jövőre. A motorral például problémáink vannak, azokat nem akarom látni a következő szezonban. Mindig beszélek ezekről nekik” – avatott be a csapatmunkába.

Részletezte is, hogyan is kell elképzelni a háttérmunkát. „Amikor hazatérek a versenyekről, mindig van egy nagyobb megbeszélésem Shovval [Andrew Shovlin], általában a hét végén, amikor már rendelkezésre áll az összes adat. Aztán Bonóval tárgyalok, utána pedig a csapattal, ami a jövő évi autóért felel. Ilyenkor kíváncsi vagyok, hol tartanak, például, hogy az aero az autó hátsó vagy első részén erősebb-e, milyen hasmagasságra számíthatunk, milyen problémákat várnak, és milyen érzés lesz majd várhatóan az autóban. De az alapján, amit most a szélcsatornában mutat, nincs értelme vezetni, mert még gyerekcipőben jár” – kommentálta a Mercedes leendő konstrukcióját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: