Hamilton szerint „baromság”, hogy készül náluk a B-autó

A hétszeres Forma–1-es világbajnok, Lewis Hamilton igyekezett lesöpörni az asztalról azokat a pletykákat, miszerint a Mercedes koncepciót válthat idei autójával, ha a jelenlegi megoldás most sem hozza az elvárt eredményeket.

Lewis Hamilton, Mercedes F1 W14

Lewis Hamilton, Mercedes F1 W14

Steven Tee / Motorsport Images

Ugyan a Mercedes idei tesztje nem sikerült annyira rosszul, mint a tavalyi, azért az istálló tagjaiból mégsem áradt úgy a magabiztosság, mint mondjuk a Red Bullnál. A csillagosok kitartottak az előző évi egyedi koncepciójuk mellett, ezért felmerült a kérdés, hogy mi van akkor, ha az idén sem működik megfelelően.

Toto Wolff csapatfőnök korábban arra tett utalást, hogy a szezon első néhány futama után akár jelentősebben is átalakíthatják az autójukat, ha az nem muzsikál kellően jól. Amikor azonban csütörtökön Hamiltont kérdezték egy esetleg B-tervről, ő rögtön igyekezett lehűteni a kedélyeket.

„Láttam, hogy sokan egy B-tervről beszéltek. Nincs B-tervünk! Ez teljes baromság. A költségvetési limit idejében élünk. Ahhoz, hogy teljesen átépíts egy autót, vissza kell menned az alapokhoz, nekünk pedig nincs erre időnk az idény során. Ez tehát nincsen tervben” – mondta a Sky F1-nek Hamilton.

„Mi továbbra is ezen az autón akarunk javítani és fejleszteni, igyekszünk elvinni a végső határig, és tudom, hogy a legjobb csapat áll mögöttem a hátrányunk ledolgozására, szóval csak arról szól minden, hogy a lehető leghamarabb megtaláljuk a teljesítményt.”

Ami azonban a saját céljait illeti, a brit kijelentette, hogy ha arra kerül a sor, ő készen áll egy újabb világbajnoki csatára. „Majd a következő napok során kiderül, mi lesz a reális, de én felkészült vagyok. Felkészítettem magam a bajnoki harcra.”

„Hogy meglesz-e ehhez a megfelelő felszerelés, az majd kiderül. Tudom, hogy a csapatban benne van a siker, szóval csak leszegett fejjel kell dolgoznunk tovább, és nem szabad úgy pánikolnunk, mint tavaly, amikor azzal a sok problémával szembesültünk. Idén viszont olyan autónk van, amely nem pattog, de mégis nagyon-nagyon hasonló az előzőhöz. Vannak azonban pozitívumok is, és szerintem jók az alapok.”

Hamilton emellett azt is kijelentette, hogy nem tervez visszavonulni, függetlenül attól, milyen teljesítményre lesz képes a Mercedes idei autója.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Red Bulltól igazolt új szaktanácsadót Toto Wolff mellé a Mercedes
Következő cikk Fernando Alonso pozitív nyilatkozata az 1. hely után: „Újabb lépést tettünk a helyes irányba!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország