DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton szerint a Mercedesnél nem veszik figyelembe a véleményét

A hétszeres világbajnok úgy érzi, a Mercedesnél senki sem figyelt rá eléggé az idei autó tervezésekor. A brit pilóta már tavaly közölte mindenkivel, milyen problémák vannak az autóval, de meglátása szerint ezt nem vették figyelembe az idei konstrukció megalkotásánál.

Ahogyan a 2022-es szezon, úgy az idei év sem kezdődött a tervek szerint a Mercedes istállójánál. A német márka pilótái már az időmérő edzésen is csak a hatodik és a hetedik pozíciót csípték el, a futamon végül Lewis Hamilton az ötödik lett, George Russell pedig két hellyel mögötte ért célba.

A 38 éves versenyző a BBC Chequered Flag podcast legutóbbi adásában elmondta, őszintén úgy érzi, hogy a csapatnál nem figyeltek rá, amikor az idei autót megtervezték.

„Már tavaly elmondtam nekik, hogy milyen gondok vannak az autóval. Szerintem már vezettem annyi autót életemben, hogy tudom, mire van szüksége egy versenygépnek és mire nincs. Ez most a felelősségre vonásról szól, hogy beismerjük, nem hallgattak ránk és nem ott tartunk, ahol lennünk kellene, szóval dolgoznunk kell” – értékelt a szezonnyitó hétvégét követően.

Csak a csapatmunka segíthet

A hétszeres világbajnok szerint itt az ideje, hogy igazi csapatként dolgozzanak, mert ebben a helyzetben muszáj mindenkinek elhinnie, hogy képesek előrébb lépni.



„Ezt meg kell vizsgálnunk és tisztában kell lennünk az összes gyenge ponttal. Csapatként kell összefognunk, ez az, amit tenni fogunk. Még mindig többszörös világbajnokok vagyunk, csak tavaly és idén sem alakultak jól a dolgok, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne tudnánk előre haladni” – folytatta Hamilton

A McLarennél már volt hasonló helyzetben

A rutinos brit a pályafutása első hat idényét még a wokingiaknál töltötte. Velük szerezte meg első egyéni világbajnoki címét is 2008-ban, ugyanakkor ott sem volt mindig szerencséje az autókkal. Elmondása szerint a jelenlegi szituáció és a W14 vezethetősége néhány korábbi McLarenre emlékezteti őt.

„Élveztem, hogy sikerült néhány csatát vívnom és közel is voltam, de nem eléggé” – utalt a Fernando Alonso ellen vívott meccsére. „Sok hasonló típusú autóm volt már, különösen a McLarennél töltött idők során, de nem tudom, mikor és hogyan fogunk jó irányba fordulni, viszont biztos vagyok abban, hogy ennek meg kell történnie” – zárta gondolatait Hamilton.

 

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: