DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Számomra nincs hozzá hasonló

Az F1 regnáló világbajnoka a sportág hangjáról, a hétvégén elhunyt Murray Walkerről beszélt - mint mondta, a legendás kommentátortól mindig kedve támadt a tv elé ülni és megnézni, hogy mi történik.

Szombaton elhunyt Murray Walker, a Formula-1 hangja: a legendás kommentátor 1949-ben közvetített először nagydíjat rádión, egy évvel a Formula-1 elindulása előtt. 1978 és 2001 között volt a világbajnokság állandó kommentátora a BBC-n és az ITV-n, de F1-es témájú műsorokban egészen a közelmúltig szerepelt. A gyászhírre többen is reagáltak a száguldó cirkusz világában, így tett Lewis Hamilton is: a világbajnok is Walkert hallgatta gyerekkorában.

haa



"Emlékszem, ahogy hallgatom az ikonikus hangját, úgy nőttem fel, hogy ő kommentálta a futamokat. Egyszerűen izgalmassá tette ezt a sportot. Szerintem senki hozzá fogható nincs, nem is volt. Még ha nem is néztük a tv-t, nem is voltunk a szobában, csak meghallottuk a hangját, attól izgalomba jöttünk, kedvünk támadt visszafutni és megnézni, hogy mi történik" - magyarázta Hamilton Walkerrel kapcsolatban.

"Nagyon sokat szeretik őt világszerte és Nagy-Britanniában különösen ez a helyzet. Szerintem nagyon sokat tett hozzá a sporthoz, számomra senki meg sem közelítheti őt. Emiatt szomorú azt hallani, hogy elhunyt, de szesrintem hosszú és nagyszerű élete volt. Remélem és imádkozom azért, hogy nekem is hasonlóan hosszú életem lehessen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: