Hamilton rekordot döntött, véget ért a Red Bull szériája Silverstone-ban

Carlos Sainz a hétvégén megszerezte első pole pozícióját és első győzelmét is a Forma-1-ben. A silverstone-i futam nagyszerű látványt nyújtott, Lewis Hamilton pedig új rekordot állított fel. Charles Leclerc-re viszont nehéz feladat vár a negyedik hely után.

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG, 3rd position, lifts his trophy

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG, 3rd position, lifts his trophy

Glenn Dunbar / Motorsport Images

Míg Sainz F1-es pályafutása során először állt a dobogó legfelső fokára, addig csapata 241. futamgyőzelmét aratta. A Ferrari a Forma-1 történetének legsikeresebb csapata, őket a McLaren követi 183 győzelemmel, majd a harmadik helyen a Mercedes áll 123 elsőséggel.

Lewis Hamilton idén először volt igazán versenyképes W13-assal, pattogás nélkül, jó versenytempóval. A brit így idén először állt az élen a futam alatt. Ezekkel a körökkel az élen a Mercedes pilótája megdöntötte a legtöbb olyan szezon rekordját, amikor legalább egy kört vezetett. Hamilton Sivlerstone-ban 15 kört vezetett, és ezzel egy szintre lépett Michael Schumacherrel, aki 1992 és 2006 között minden évben legalább egyszer vezette a futamot.

Leclerc a silverstone-i versenyen az első szárnyának sérülése és egy késői biztonsági autó alatti rossz stratégiai döntés miatt nem tudott dobogóra állni. A Ferrari versenyzője most már ötször maradt le a dobogóról. A hétvégén azonban riválisa, Max Verstappen előtt ért célba.

Még több F1 hír:

Leclercre nehéz feladat vár, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért. Korábban csak egyszer volt olyan világbajnok, aki zsinórban ötször nem végzett a dobogón, mégis megszerezte a címet; ez Jenson Button volt 2009-ben. Egy kis vigasz Leclerc számára, hogy 2009-ben csak tizenhét futam volt, így most több ideje van a felzárkózásra.

Silverstone-ban megszakadt a Red Bull Racing győzelmi sorozata is, a csapat hat futamból álló győzelmi szériája véget ért. Max Verstappen és Sergio Perez az imolai futamtól a kanadai futamig minden alkalommal győzelmet aratott. A Red Bull így tehát nem döntötte meg a kilenc futamgyőzelmes egyéni rekordját. A történelmet tekintve itt a McLaren áll az élen, mely csapat 1988-ban tizenegy futamot nyert zsinórban.

A Mercedesnek már nem kell a túlélésért küzdenie


Michael Schumacher a Forma-1 egyik legnagyobb legendája, tekintsd meg róla ezt a videót:

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Häkkinen: Ez a győzelem nagy terhet vesz le Sainz válláról
Következő cikk Steiner: le kell vennünk Schumacher válláról a pontszerzéssel növekvő nyomást

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország