Hamilton nem ül autóba a franciaországi nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton nem ül autóba a franciaországi nyitóedzésen

HIRDETÉS
Nem ül autóba a Forma-1-es Francia Nagydíj nyitóedzésén a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton – helyette a csapat ifjú tesztpilótája, Nyck de Vries kap lehetőséget. A Mercedes több újítást is pályára visz ezen a hétvégén, a cél pedig az, hogy tovább faragjon hátrányából az élmezőnyhöz képest.
2022 Austrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Az ezüstnyilak biztató teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban, a legutóbbi, ausztriai versenyen pedig újra összejött a dobogó, habár a csapatnak nem volt egyszerű dolga az időmérős autótörések után. A Mercedest irányító Toto Wolff is elégedetten nyilatkozott a látottakkal kapcsolatban, egyúttal dicsérte a csapatot az elmúlt időszak erőfeszítéseiért. A szakember ugyanakkor tudja, nem pihenhetnek, jelenleg ugyanis még nagy lemaradásban vannak a Red Bull és a Ferrari alkotta duótól.

„Az Ausztriában megszerzett 3. és 4. hely elégedettséggel töltötte el a teljes csapatot, főleg, ha azt nézzük, milyen helyzetben voltunk péntek este” – utalt Wolff Lewis Hamilton és George Russell időmérős balesetére. „A csapat csodát tett, hogy két versenyautónk készen állt a sprintre és a versenyre. A vasárnap megszerzett 27 pont remek jutalom volt az erőfeszítésekért cserébe.”

„Az első hét versenyen három dobogós eredményt szereztünk, a legutóbbi négy versenyen pedig sikerült négyet. Elégedett vagyok ezzel a lendülettel, és ez is jól mutatja, milyen komoly erőfeszítéseket tesz a csapat. Minden egyes megtett körrel egyre jobban értjük a W13-ast, és biztató látni, hogy ez megmutatkozik a fejlesztésekben és az eredményekben is.”

„Noha gyorsabbak voltunk Ausztriában, még nem voltunk kellően gyorsak ahhoz, hogy az élen harcoljunk. Továbbra is hajszolnunk kell az utolsó néhány tizedet, és új fejlesztésekkel kell előállnunk, beleértve az előttünk álló, franciaországi hétvégét is. A Paul Ricard egy nagyon más versenypálya, eltérő kihívást jelent. Sima az aszfaltja, és rengeteg típusú kanyar található rajta, valamint hosszú egyenesek is. A cél az lesz, hogy tovább faragjunk a hátrányunkból az élmezőnyhöz képest, és remélhetőleg ismét dobogóra állhatunk.”

A Forma-1 idei szabályai szerint minden istállónak legalább két alkalommal egy fiatal pilótát kell autóba ültetnie egy nyitóedzésen, a Mercedes pedig úgy döntött, a Francia Nagydíjon Nyck de Vries köröz majd Lewis Hamilton autójával.

„Nyck váltja Lewist a hétvége első szabadedzésén annak részeként, hogy idén fiatal pilótáknak is lehetőséget kell adnunk. Várjuk már, hogy lássuk, miképp boldogul” – mondta Wolff.

Azt még nem tudni, hogy a második alkalomra mikor kerül sor, a bajnokság későbbi szakaszában azonban majd George Russell autóját foglalhatja el az ifjú pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!