Hamilton nem szimulátorozik, pályabejárásra sem tart igényt

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elmondta, őt nem érdeklik a szimulátorok, valamint pályabejárásra sem tart igény a versenyek előtt, mivel ezek csupán megzavarják a koncentrációban a felkészülése során.

Lewis Hamilton, Mercedes, 1st position, in Parc Ferme

Lewis Hamilton, Mercedes, 1st position, in Parc Ferme

Steve Etherington / Motorsport Images

Érdekes módon Lewis Hamilton teljesen máshogy közelíti meg a versenyhétvégéket, hiszen a brit rekorder nem tölti az idejét a virtuális térben, nem szimulátorozik, mely igencsak népszerű a fiatalabb pilóták körében.

Lando Norris és Max Verstappen például előszeretettel megméretteti magát e-versenyeken, de Charles Leclerc és George Russell is azok közé tartozik, akik sok időt töltenek a szimulátorban, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek az autóról és az adott pályákról.

„Alig vezetek szimulátorban” – jelentette ki Hamilton a Sky Sports kérdésére, mikor arról faggatták, hogyan készül fel a versenyekre. „Talán ha 20 kört megteszek egy évben. Egyáltalán nem érdekelnek a szimulátorok.”

Hamilton azonban nem csak ebben számít kivételnek, hiszen a hétszeres világbajnok a futamok előtti pályabejárásokra sem tart igény, bár azt is elárulta, hogy régebben más felfogás szerint állt hozzá a versenyhétvégékhez.

Még több F1 hír:

„Fiatalabb koromban én is jártam a pályát, de aztán rájöttem, hogy számomra ez teljesen felesleges gyakorlat. Ez ugyanis jelentősen különbözik attól, mint amikor nagy sebességgel közlekedsz a pályán.”

„Szóval én úgy ítéltem meg, hogy ez csak az energiáim pazarlását jelenti. Az én hétvégéim arról szólnak, hogy megtartsam az energiámat, fenntartsam azt, hogy a lehető legjobb munkát végezzem el.”

Még több F1 hír:

„Pénteken és szombaton reggel megpróbálod megtalálni ezeket a dolgokat, az apró puzzle darabkákat, de még nem tudod összeilleszteni őket. Aztán jön a kvalifikáció, amikor már nincs választásod: akár megtaláltad az összes darabkát, akár nem, össze kell raknod a puzzle-t.”

„Szóval az előző évek köreit vizsgálod, megnézed azokat a köröket, amiket a múltban teljesítettél, aztán a versenytársad köreit. Ez arról szól, hogy semmit se hagyj ott az asztalon” – zárta le a gondolatait Hamilton, aki már a 100. pole-ját abszolválta a Spanyol Nagydíjon.

Hamilton és Russell a lista élén, csak 5 pilóta áll büntetőpontok nélkül az F1-ben!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Védettségi igazolvánnyal lehet menni idén a Forma-1-es Magyar Nagydíjra
Következő cikk Bottas elárulta, támogatja-e a pilótafizetések költségplafonját

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország