Hamilton: nem gondolkozom a visszavonuláson, újabb világbajnoki címet akarok nyerni

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton egy év különbséggel mutatkoztak be a száguldó cirkuszban, ám a négyszeres világbajnok jövőre már nem lesz ott a rajtrácson. Bár felmerült annak lehetősége, hogy a brit a némethez hasonlóan visszavonul, most egyértelmű választ adott.

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG, 2nd position, waves from the podium

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG, 2nd position, waves from the podium

Steve Etherington / Motorsport Images

Lewis Hamilton jelenleg a Forma-1-es mezőny második legidősebb pilótája Fernando Alonso mögött, de Vettel visszavonulásra ellenére nem gondolkozott el rajta azon, hogy neki is fel kellene hagynia a versenyzéssel.

„Sebastian döntése csak egy újabb emlékeztető arra, hogy a karrierem azon szakaszában járok, amikor azok az emberek, akikkel együtt nőttem fel és akikkel olyan sokáig versenyeztem, elkezdik abbahagyni“ - mondta Hamilton.

„Mire észbe kapunk, már Fernando sem lesz itt és akkor azt hiszem, én leszek a rangidős“ - mondta a hétszeres bajnok, utalva arra, hogy a 41 esztendős spanyol pályafutásából sem lehet már túl sok hátra.

Még több F1 hír:

Bár a Mercedes számára döcögősen alakult az idei szezon, Hamilton leszögezte, egyáltalán nem gondolkozik a visszavonuláson, és alig várja, hogy ismét harcba szállhasson a világbajnoki címért, miután tavaly szó szerint az idény utolsó körében csúszott ki a kezei közül a rekordot jelentő nyolcadik vb-cím.

„Csak az lebeg a szemem előtt, hogyan tudok hozzájárulni az autó fejlesztéséhez. Azon gondolkodom, melyek lehetnek azok a lépések, amiket meg kell tennem ahhoz, hogy ismét újra nyerni tudjunk“ - fogalmazott a Mercedes pilótája.

„Még mindig ezért harcolok és úgy érzem, megvan a motivációm. Nem gondolom, hogy addig hajszolnám magam, amíg teljesen ki nem égek, amikor majd úgy döntök, hogy befejezem a versenyzést, akkor is lesz még üzemanyag a tankban“ - tette hozzá a brit.

Webber a Vettel elleni rivalizálásáról: „Láthatóan nagyon feszült volt”


Nézzétek meg a spái huszonnégy órás verseny összefoglalóját!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Haas: Nem kell a Ferrarira várnunk, hogy döntsünk Schumacher jövőjéről
Következő cikk Albon: Verstappen mellett úgy nézek ki, mintha egy buszt vezetnék

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország