DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Nem ez a legkeményebb bajnoki harcom

Max Verstappen komoly kihívóvá lépett elő a 2021-es F1-es szezonban, s jelenleg is vezeti a tabellát, a nyolcadik vb-címére hajtó mercedeses azonban állítja: volt már hasonló élményben része.

Az elmúlt évek messze legizgalmasabb és legkiélezettebb világbajnoki harcát láthatjuk a Formula-1 2021-es szezonban Max Verstappen és Lewis Hamilton között: 17 futam elteltével, öt fordulóval a vége előtt mindössze tizenkét pont a holland előnye a címvédővel szemben. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég úgy nyilatkozott, hogy pilótája személyében Hamilton soha nem látott kihívással szembesül idén, amikor azonban magát Hamiltont kérdezték arról, hogy a jelenlegit érzi-e a legkeményebb vb-küzdelmének, így felelt:

„Nem, nem mondanám” – nyilatkozta a Sky F1 kameráinak a brit. „Éppen a nap korábbi szakaszában gondoltam az összes bajnoki harcomra, amelyeket tízéves korom óta vívtam. Annyi nehéz pillanat volt, amelyek a maguk módján mind nagyon hasonlítottak, egyúttal viszont mind nagyon is egyedi helyzetek voltak.”

hamilton-verstappen-austin-redbull-2021



Azt Hamilton is elismeri, hogy eddig az ő és a Mercedes idénye is távol áll a tökéletestől, ami részben hozzájárul ahhoz, hogy Verstappen előnyben van vele szemben a Red Bull-lal: „Lehetett volna jobb az eldobott pontok szempontjából, nem voltunk mindig tökéletesek. De ahogy élünk, úgy tanulunk folyamatosan. Úgy érzem, mindennek megvan az oka, hogy miért épp úgy történtek, ahogy – rengeteget tanultunk.”

A hétszeres világbajnok arról is beszélt, hogy a kiegyensúlyozottság és a rendszeres pontgyűjtés lehet idén a kulcs, és éppen ezért e szerint is versenyez: „Láthattatok Sergiót és engem Törökországban, sok helyet hagytam neki, talán túl sokat is, de célba értem, pontokat szereztem, és ez a legfontosabb számomra” – mondta el Hamilton, hozzátéve, hogy mindebben az elmúlt évtizedek során felhalmozott rutin is segít neki:

„Törökországban például segített a 2007-es bokszutcai tapasztalatom” – utalt újoncévének sanghaji esetére, amikor a bokszutca bejáratánál lévő sóderágyban ragadt. „Nagyon sok múltbéli, még akár F1 előtti tapasztalat van, ami tudat alatt segít a döntésekben. És még így sem mindent csinálok jól, de ez is része a folyamatnak, és ezek nem akadályoznak, mert egyszerűen tudom, hogy ettől még jobb lehetek másnap.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: