Hamilton: Nem a rajtam lévő nyomás miatt hibáztam - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem a rajtam lévő nyomás miatt hibáztam

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint nem a rajta lévő nyomás miatt hibázott a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén.
2021 Russian Grand Prix, Saturday - Sebastian Kawka Lewis Hamilton Mercedes

A hétvége kezdetén Hamilton úgy nyilatkozott, nagyon fontos számukra, hogy Szocsiban a lehető legjobb eredményt érjék el a hétvégén, miután Max Verstappen az utolsó helyről lesz kénytelen rajtolni motorcsere miatt, azonban végül nem tudta megszerezni a pole pozíciót.

A brit pilóta az időmérő edzés utolsó szakaszában a slick gumikért érkezett a bokszba, amikor megcsúszott, és a falnak ütközött. Az incidens miatt első orrkúpját cserélni kellett, ami időveszteséget jelentett a világbajnok számára.

Hamilton szerint az esetnek nincs köze ahhoz, hogy nagy lenne rajta a nyomás a Red Bull és Verstappen miatt.

„Tényleg semmi köze nincs a rajtam lévő nyomáshoz, őszintén” – mondta Hamilton. „Ez nem nyomás kérdése volt. Ez csak annyi, hogy hibák történnek.”

„Tudtam, hogy annyi időre van szükségem a pályán, amennyi csak lehetséges. Korábban tényleg csak nagyon lassan lehetett bemenni a bokszutcába. A pálya száradt, a tapadás elég jó volt, én pedig kicsit gyorsabban jöttem be, és így elveszítettem az irányítást az autó hátulja felett és a falba csúsztam.”

„Igen, természetesen kínos, csalódtam magamban, hogy ez megtörtént, de néha történnek sz*r dolgok. Mindannyian hibázunk, és természetesen ezt nem várnánk egy világbajnoktól” – folytatta Hamilton.

„Az a probléma, hogy ha valakinek olyan sikerei vannak, mint nekem, akkor a tökéletességen kívül minden más nagy hibának tűnik. De én is ember vagyok. Édesapám felhívott utána, beszéltünk róla, és továbblépünk.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, vasárnap igyekszik tökéletes versenyt teljesíteni, hogy a Red Bull-lal szemben a lehető legtöbb pontot tudják gyűjteni.

„Holnap újra a versenyző énem jön vissza, koncentrálni fogok, és remélhetőleg jó versenyünk lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!