Hamilton: nagyon nehéz volt vezetni ma az autót, ez egy igazi kármentés

Lewis Hamiltont is magával sodorta az Olasz Nagydíjon a rajtbüntetések cunamija, a hétszeres világbajnok egy erőforrás-csere miatt csupán a tizenkilencedik rajtkockából vághatott neki a versenynek, így jó eredményként könyveli el az ötödik helyet.

Lewis Hamilton, Mercedes W13, Mick Schumacher, Haas VF-22, Valtteri Bottas, Alfa Romeo C42

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

Hamilton erőforrása még Spa-Francorchamps-ban sérült meg, amikor a rajtot követően összetűzésbe keveredett Fernando Alonsóval és a levegőbe emelkedett az autója, majd nagy erővel a földhöz csapódott.

Az egységet elvitték átvizsgálásra, de nem sikerült megmenteni, így az olaszországi hétvége előtt több alkatrészt is ki kellett cserélni a W13-asban. Mindez azt jelentette, hogy Hamilton csak a rajtrács végéről vághat neki a monzai versenynek, és a rajt nem is sikerült túl jól neki.

Az első körökben csupán néhány pozíciót tudott nyerni, és egy időre Valtteri Bottas Alfa Romeója mögé is beszorult, ám ezt követően sikerült előre verekednie magát és végül az ötödik helyen zárta a safety car mögött véget érő futamot.

Még több F1 hír:

„Nem rossz eredmény, nagyon nehéz volt vezetni ma az autót. Az, hogy sikerült átverekednem magam a forgalmon, mindenképpen pozitívum“ - mondta Hamilton a leintést követően az M4 Sport kérdésére.

„Nem tudtam, előzetesen mire számíthatok, de a csapat azt mondta, hogy a pontszerzés simán meglehet. Azt mondtam oké, akkor ez legyen a minimum, de nagyon beragadtam a rajtnál és láttam, hogy az elől haladók elhúznak“ - folytatta a brit.

„Leszegett fejjel mentem előre és szépen lassan áthámoztam magam a mezőnyön. Emiatt tudott örülni ennek az eredménynek, ez egy igazi kármentés volt“ - tette hozzá a Mercedes versenyzője.

„Russell gyorsan a Mercedes vezetőjévé válik, megdöbbentő volt Hamilton kirohanása”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappent kifütyülték Monzában, így reagált
Következő cikk Horner: „Nem így akarunk versenyt nyerni!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország