DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Még nincs itt az ideje, hogy a 2023-as autóra koncentráljunk

A Mercedes hétszeres világbajnoka szerint először meg kell érteniük, mik okozzák az idei autójuk problémáit, mielőtt belefognának egy másik megépítésébe, mert azzal megint hibázhatnának.

A nyolcszoros világbajnoki címvédő Mercedes istállója hét versenyhétvégét követően csak a konstruktőri pontverseny harmadik helyén áll, tisztes távolságban az előttük lévő Ferrari-Red Bull duótól. Toto Wolffék idén még nem tudtak versenyt nyerni, bár szerintük ez is csak idő kérdése, Lewis Hamilton például Silverstone-ra már versenyképes autót szeretne.

Amennyiben le is tudják dolgozni lemaradásukat a pályán, addigra a pontversenyben már akkora hendikepben lesznek, hogy talán megérné azon gondolkodnia az Ezüst Nyilaknak, hogy hagyják ezt az évet úgy, ahogy van, és minden erejükkel már most elkezdenének a 2023-as szezonra koncentrálni.



Hamilton szerint azonban nem ez a jó megoldás: „Azt gondolom, előbb rá kellene jönnünk, mi a baj az idei autóval, mielőtt hozzáfognánk egy másik megépítéséhez. Ha vaktában elkezdenénk egy új autót tervezni, akkor megint könnyedén elronthatjuk azt” – idézi a hétszeres világbajnokot a Mundo Deprotivo.

„Az egész arról szól, hogy teljes mértékben megértsük az autó viselkedését és a problémákat, de egyelőre még nem tartunk itt. Ez mutathatná meg nekünk a helyes irányt. Rengeeg dolog van a W13-asban, ami a 2023-as autón nem szeretném, ha visszaköszönne, ezt pedig már jeleztem is a mérnököknek.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: