KezdőlapFormula 1Hamilton is reagált Piquet megjegyzésére, a Red Bull viszont hallgat

Hamilton is reagált Piquet megjegyzésére, a Red Bull viszont hallgat

-

Lewis Hamilton és George Russell sem hagyta szó nélkül Nelson Piquet megjegyzését.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a háromszoros világbajnok egy Youtube-videóban rasszista kifejezéssel illette a brit versenyzőt. A Forma-1 és a Mercedes elítélte a megnyilvánulást, ám azóta többen is csatlakoztak hozzájuk.

Hamilton is felszólalt az üggyel kapcsolatban, a hétszeres világbajnok a következőket írta Twitteren.

„Ez több, mint egyszerű nyelvhasználat. Meg kell változtatni ezt az archaikus gondolkodásmódot, ezeknek nincs helye a sportágunkban. Egész életemben ilyen attitűddel és célkereszttel szembesültem. Rengeteg időm volt tanulni, eljött a cselekvés ideje.”

Chris Medland szakíró, ma a Red Bullnál járt a legújabb Hypercar bemutatójuk kapcsán. A brit újságíró a Bikák véleményét is kikérte, ám ők nem kívánnak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Hamilton csapattársa is állást foglalt:

George Russell is kiállt a hétszeres világbajnok mellett. A 23 éves pilóta a következő bejegyzést írta a Twitteren:

„Hatalmas tisztelet LH-nek. Többet tett a sportágért, mint bárki más a történelem során, nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Az a tény, hogy neki és még sok más embernek ilyen viselkedéssel kell szembesülnie elfogadhatatlan. Együtt kell fellépnünk mindenfajta diszkrimináció ellen.”

A csapatok egy része kiállt Hamilton mellett.

A Ferrari jelezte, hogy együttérez a hétszeres világbajnokkal, csakúgy, mint az Aston Martin és a McLaren. Mindannyian elítélték a diszkriminatív megnyilvánulást és cselekvésre szólították fel a száguldó cirkuszt.