DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Hátrafelé megyünk, már csak a negyedik legjobbak vagyunk

Lewis Hamilton számára nem kérdéses, hogy a Mercedes visszaesett az F1-es erősorrendben. Óriási a lemaradásuk a Red Bulltól, de egyelőre a riválisok is gyorsabbak.

A Mercedes 2022-ben valóságos hullámvasúton ült, hiszen a szezont egy dobogóval nyitották, majd sokszor a Q3-ba való bejutásért is vért kellett izzadniuk, mígnem az év végén már egy kettős győzelem is összejött az Ezüst Nyilaknak.

Az idei szezon kezdetén sokan erős Mercedesre számítottak, látván a tavaly bemutatott fejlődésüket, ám Hamilton csak az ötödik, Russell pedig a hetedik helyen ért be a célba a szezonnyitón, a hátrányuk pedig tetemes volt a Red Bullhoz viszonyítva.



A kvalifikáción fél másodpercet kaptak az energiaitalosoktól, majd a versenyen Hamilton ötven másodperces hátránnyal ért célba Max Verstappen mögött. Ugyan a verseny alatt jókat csatázott Alonsóval, a hétszeres világbajnok azt tapasztalta, hogy egyelőre nincs meg a tempója a W14-esnek ahhoz, hogy többet érhessenek el.

A Ferrari és az Aston Martin is előttük jár

„Imádtam a csatákat és magát a versenyzést. A rajtom jól sikerült, és rögtön el is kaptam Fernandót. Akkor még úgy voltam vele, hogy micsoda nagyszerű kezdés ez. Életem legjobb első körei közé tartozott, az biztos” – nyilatkozta Hamilton az F1.com-nak.

„Aztán viszont végig csak csúszkáltam. Az autó borzasztóan alulkormányzott volt eleinte, ez pedig rengeteget kivett belőlem, egyszerűen alig tudtam kigyorsítani némelyik kanyarból, így nem tudtam tartani a lépést az elöl lévőkkel. A kerékcsere után már kezesebb volt az autó, aztán a végén már ahhoz is közel kerültem, hogy megelőzzem Carlost a negyedik helyért, de nem sikerült.”

Az, hogy az utolsó körökre utolérte Sainzt, reményt ad Hamiltonnak, hogy hamarosan felveheti a versenyt a Ferrarival és az Aston Martinnal is a Mercedes, de egyelőre ezt nem tartja valószínűnek: „Jelenleg egyértelmű, hogy nem tudjuk felvenni velük a harcot, a Ferrari sokkal gyorsabb volt nálunk, ahogyan az Astonok is. Jelenleg csak a negyedik leggyorsabb csapat vagyunk, szemben a tavalyi harmadikkal. Hátrafelé megyünk, szóval komoly munka áll előttünk, hogy csökkentsük a lemaradásunkat.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: