DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton felpörgetné a csapatát

Idén könnyen lehet, hogy futamgyőzelem nélkül marad a Mercedes, azonban Lewis Hamilton szeretne mindent megtenni azért, hogy jövőre ismét a mezőny élére kerüljenek.

Karrierje során először zárhat úgy egy szezont a hétszeres világbajnok, hogy egy futamot sem sikerült megnyernie. A Mercedes pilótája csapattársával együtt eléggé szenvedett az istálló idei autójával, így bár a szezon második felére sikerült előrébb lépniük és több dobogós helyezést is elkönyvelhettek, a teljesítményük összességében elmaradt a várakozásoktól.

Hamilton úgy érzi, támogatnia kell a csapatot azért, hogy jövőre újult erővel vethessék bele magukat a küzdelmekbe, ehhez pedig minden megtesz, ami tőle telik.



„Az biztos, hogy meg kell próbálnom továbbra is mindenkit felpörgetni. Gondoskodnom kell arról, hogy minden követ megmozgassunk, jövőre megérkezzünk, és olyan pozíciókért harcolhassunk, melyeket megérdemlünk” – idézte Hamiltont az F1i.com

A brit versenyző szerint a tapasztalatból nincs hiány házon belül, ám fontos, hogy megfelelően motiválják a kollégáikat.

„Azt hiszem, amit mindig észben kell tartanunk, hogy ez egy csapat, amelynél olyan emberek dolgoznak, akik 20 éve itt vannak, és nyolc bajnoki címet hoztak össze, mióta én itt vagyok, korábban pedig többet is. Tudják, hogyan kell világbajnoki küzdelemre alkalmas autót építeni. Számomra ez csak arról szól, hogy megpróbálom őket a lehető legjobban támogatni.” – árulta el a 37 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: