DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Csak az egykiállásos stratégia jöhetett szóba

A Mercedes ismét pontokat bukott a világbajnoki harcban, a futam ezúttal a taktikán ment el. A hétszeres világbajnok szerint az egy kiállásos verseny volt az egyetlen sanszuk a győzelemre.

A vártnál jóval kevesebb ideig bírták ki a kemény keverékű gumik a Francia Nagydíjat, ami egy izgalmas futamot eredményezett. Bár sokan bíztak abban, hogy elég lesz egyszer kijönni friss abroncsokért, végül a két kiállás volt a célravezetőbb. Ennek köszönhetően tudta Max Verstappen megelőzni Lewis Hamiltont a futam vége előtt kettő körrel, így pedig a győzelem is a holland pilótáé lett.

A Red Bullnál a 31. körben döntöttek úgy, hogy kihívják Verstappent, aki a közepes keverékeken nagyszerű tempót ment, a Mercedes számára pedig már nem volt elég idő arra, hogy reagálni tudjanak. Hamilton szerint nem volt más választásuk.

„Elég messze volt előttem, így nem volt más választásom. Az egyetlen lehetőségem az volt, hogy kint maradok, máskülönben simán elém vágott volna, nekem pedig nem lett volna lehetőségem visszavágni, mert túl gyorsak az egyenesekben. Csak annyit tehettem, hogy minél tovább kint maradtam és bíztam benne, hogy kitartanak a gumik” – mondta a futam utáni hivatalos sajtótájékoztatón a címvédő.



A Mercedes mindenesetre bízott abban, hogy strapabíróbbak lesznek a Pirellik, emiatt pedig magukat érezték hibásnak. Korábban a Sky-nak nyilatkozva Toto Wolff is úgy vélte, hogy az egy kiállásos stratégia tűnt inkább kifizetődőnek, de a verseny után a csapat vezető stratégája,  James Wowles is a rádión keresztül kért bocsánatot pilótájától.

A brit pilótát is meglepte, hogy mennyire keveset bírtak a gumik, de ugyanakkor azt is elismerte, hogy ezúttal a Red Bull tudott jobb munkát végezni.

„Nem tudhattuk előre, hogy ez mennyire fog működni vagy sem, de ami igazán meglepő volt, hogy mennyire korán elfogytak az első gumik. Az viszont nyilvánvaló volt, hogy az ő stratégiájuk volt ma a jobb, ez pedig nagyon jól működött” – tette hozzá.

Hamiltonnak egyelőre tehát nem szakadt meg a rossz szériája, a pontversenyben növekedett a hátránya, a következő két versenyt pedig a nagy rivális otthonában, a Red Bull Ringen rendezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: