Hamilton: Büszke vagyok Valtterire, ez egy remek eredmény

Lewis Hamilton drámai körülmények közepette szerezte meg a pole-t a szaúdi időmérő edzésen, miután Max Verstappen az utolsó mért körének utolsó kanyarjában, nagy előny birtokában ütközött a falnak. A brit rekorder hálás azért, hogy Valtteri Bottas ott van vele az első sorban.

Lewis Hamilton, Mercedes, celebrates in Parc Ferme after securing pole

Lewis Hamilton, Mercedes, celebrates in Parc Ferme after securing pole

Zak Mauger / Motorsport Images

Max Verstappen talán a bajnokság szempontjából is sorsdöntő hibát követett el a Q3 utolsó mért körén, mikor nyert helyzetben vágta falhoz az autóját. Lewis Hamilton ennek köszönhetően megtartotta az 1. helyét, ráadásul a csapattársa is ott lesz holnap közvetlenül mellette.

„Nagyon nehéz ez a pálya” – kezdte az értékelését a hétszeres világbajnok. „Nagyon technikás és összetett, de remek pályát építettek. Óriási a tempó, de nagyon élvezetes. Túl voltunk a szabadedzéseken, az időmérőn, szenvedtem az abroncsokkal, hiányzott a tempó, mégis itt vagyunk az első két helyen.”

Még több F1 hír:

„Nagyon büszke vagyok Valtterire és a srácokra, a csapatomra, nagyon keményen dolgoztak. Ez egy remek eredmény” – tette hozzá Hamilton. „Az a cél, hogy minél közelebb maradjunk a Red Bullhoz és Maxhoz, de nagyon jó együtt dolgozni Valtterivel, ő a legjobb csapattárs, akit ebben a sportban kívánni lehet.”

„Nagyon szorosan dolgozunk együtt a beállításokon, hogy hol működik igazán jól az autó. Elképesztően gyors volt a Red Bull ezen a pályán, más szintet képviselnek. Ahhoz képes, hogy hol állunk hozzájuk képest, nagyon jó ez az eredmény.”

A brit kormány törvényt módosíthat a Mercedes és a Kingspan botránya miatt

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen az időmérő után: „Nem igazán értem, mi történt...”
Következő cikk Bottas: meg akarom nyerni a versenyt, de…

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország