Hamilton az FIA lépéseire vár, utána dönt csak a folytatásról - F1VILÁG.HU

Hamilton az FIA lépéseire vár, utána dönt csak a folytatásról

HIRDETÉS
Lewis Hamilton egészen addig nem fogja eldönteni, hogy folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben, amíg nem látja, milyen eredményt hoz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálata – számolt be róla a BBC.
2020 Tuscan Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is tájékoztatást adott, az FIA hétfőn kezdte meg a tavalyi szezonzáró versenyen, az Abu Dhabi Nagydíjon történt események kivizsgálását.

A munkából a Nemzetközi Automobil Szövetség nemrég megválasztott új elnöke, Mohammed Ben Sulayem is alaposan kiveszi a részét, a Sky Sports értesülései pedig szerint az FIA azt szeretné, ha a Motorsport Világtanács (WMSC) következő, február eleji üléséig be is fejeznék ezt a vizsgálatot.

Lewis Hamilton az Abu Dhabi Nagydíjon az utolsó körben veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, miután a versenyirányítás vitatható döntéseket hozott a futam során, Michael Masi versenyigazgató pedig felülbírálta a szabályokat – melyhez egyébként a regulák szerint joga volt.

A Mercedes jelezte fellebbezési szándékát, később azonban a sportág érdekeire hivatkozva eltekintettek ettől – ugyanakkor viszont jelezték, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy saját belső vizsgálata révén felelősségre vonják az FIA-t.

A BBC arról számolt be, Lewis Hamilton az abu dhabi események miatt teljesen elveszítette bizodalmát a sportot irányító testületben, így egyelőre továbbra is kérdés, hogy a hétszeres világbajnok rajthoz áll-e az idei Forma-1-es bajnokságban.

A Mercedes és Hamilton állítólag az FIA vizsgálatának eredményére vár, amikor azonban a BBC Sport megkereste a csapatot, a német istálló nem kívánt reagálni.

A brit közszolgálati média mindazonáltal forrásaira hivatkozva arról számolt be, a Mercedes az Abu Dhabi Nagydíj után azért állt el fellebbezési szándékától, mert egy megállapodást kötött az FIA-val – egészen pontosan arról, hogy 2022-ben Michael Masi versenyigazgató, illetve az FIA együléses versenyautókkal foglalkozó bizottságának vezetője, Nikolas Tombazis távozik posztjáról.

A Mercedes ugyanakkor cáfolja ezt – állítják, azért nem fellebbeztek végül, mert biztosítékokat kaptak azzal kapcsolatban, hogy az ügyet komolyan veszi az FIA, és megteszi a szükséges lépéseket.

Lewis Hamilton az Abu Dhabi Nagydíj óta nem szólalt meg nyilvánosan, és a közösségi médiában sem nyilvánult meg. Jelenleg érvényes szerződése 2023 végéig szól a Mercedesnél.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!