Hamilton: az F1-es előzés szabályai „egyvalakire nem vonatkoznak”

Lewis Hamilton arra tett utalást, hogy csak egyetlen Forma–1-es pilóta van a mezőnyben, aki nem érti meg, hogy a pályán kívül nem lehet előzni, és elég könnyű kitalálni, hogy kire utalt ezzel.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B, and Lewis Hamilton, Mercedes W12, make contact as they battle for the lead

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B, and Lewis Hamilton, Mercedes W12, make contact as they battle for the lead

Andy Hone / Motorsport Images

Verstappen az idei Brazil Nagydíjon leterelte Hamiltont a pályáról, de az FIA versenyigazgatója, Michael Masi nem terjesztette azt a versenybírák elé, ezért még csak vizsgálat sem indult az ügyben.

A Mercedes ezek után amiatt aggódott, hogy ezentúl akkor bárki elhagyhatja a pályát, hogy pozíciót nyerjen vagy tartson meg. A mostani Szaúd-arábiai Nagydíjon a holland ezt két újabb alkalommal játszotta el, az FIA most viszont megkérte őt arra, hogy adja vissza a helyezést.

Még több F1 hír:

Az elsőnél a piros zászló alatti „alkudozás” után Verstappen visszakerült a harmadikra Hamilton mögé, a másodiknál pedig a futam talán legdrámaibb jelenetét láthattuk, amikor a 26-os kanyarnál Hamilton belement ellenfelébe, aki megpróbálta visszaadni neki a pozíciót.

Ez a futam újabb megkérdőjelezhető és kétes incidensekkel volt teli, idén pedig már számos másik példát is láttunk ilyesmire, elég csak a silverstone-i vagy monzai ütközésre gondolni. Hamilton egyébként egyértelműen úgy érezte, hogy riválisa már túlment a határokon.

Kifejtette, hogy minden másik pilóta megérti, hogy a pályán kívül nem lehet előzni és megtartani a pozíciót, de ez „egyvalakire nem vonatkozik”, nyilván utalva ezzel Verstappenre. „Nem hiszem, hogy másképpen versenyeznék, mint korábban.”

 

„Szerintem idén több incidenst is láttunk, ott volt Brazília például, nekünk pedig a pályán belül, a fehér vonalakon belül kéne versenyeznünk, a szabályok viszont nem voltak egyértelműek a sportfelügyelők részéről. Bizonyos dolgokat megengedtek, és ezért is folytatódhatott az egész.”

„Én úgy értelmezem, hogy tudom, nem előzhetek meg valakit a pályán kívül, majd tarthatom meg a helyemet, de ez szerintem elég köztudott dolog köztünk, versenyzők között, de ez az egyikünkre nem vonatkozik, azt hiszem.”

„Egyértelmű volt, hogy a körülöttünk lévők hajlandóak voltak bármeddig elmenni, hogy előzhessenek, szóval én csak próbáltam a pályán maradni, nem bajba kerülni, ami azt jelentette, hogy elkerülöm a balesetet, ha lehetséges.”

Horner szerint nagyon hiányzott Charlie Whiting tapasztalata a szaúdi futamról

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Jos Verstappen Wolffról: „Azóta semmilyen kapcsolatunk nincs egymással...”
Következő cikk Oconnak már majdnem megvolt a dobogó, de aztán...

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország