Hamilton attól fél, Brazíliában is bajban lesznek - F1VILÁG.HU

Hamilton attól fél, Brazíliában is bajban lesznek

HIRDETÉS
Bajba kerülhet a Mercedes Forma-1-es csapata a következő versenyen, ha a Red Bull képes lesz átmenteni azt a pazar teljesítményt, amit a hétvégi Mexikói Nagydíjon mutatott – ezt mondja a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO - NOVEMBER 07: Sir Lewis Hamilton, Mercedes, 2nd position, sprays Champagne on the podium during the Mexican GP at Autodromo Hermanos Rodriguez on Sunday November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

A Mercedesek ugyan a leggyorsabbak voltak az időmérő edzésen, a vasárnapi versenyen azonban már rögtön a rajtnál Max Verstappen mögé kerültek, és lényegében bottal üthették a holland nyomát, aki sima győzelmet szerzett.

Hamilton másodikként ért célba, így négy futammal a világbajnokság vége előtt hátránya 19 pontra nőtt az összetettben. A Forma1 mezőnye ezen a hétvégén már Brazíliában vendégeskedik, az interlagosi pálya tengerszint feletti magassága miatt pedig ugyancsak kedvezhet a Red Bullnak. Hamilton attól tart, a folytatásban is nagyon nehéz dolguk lesz.

„19 pont nyilván sok. Sok győzelmet szerzett idén” – mondta Hamilton a mexikói verseny után Verstappenről.

„Azt gondolom, ha a mostani parádés tempójukat átmentik a következőre is, akkor bajban lehetünk – vagy bajban leszünk. Nem tudom, hogy ugyanezt az óriási szárnyat használják-e majd, mint amit most. De nyilván kiderül majd, ha ott leszünk. Viszont remélem, hogy közelebb tudunk kerülni hozzájuk.”

Hamilton már a vasárnapi versenyen jelezte csapatának a rádión, valamit kezdeniük kell a féktávokkal, a futam után pedig elismerte, kétségkívül ez egy olyan terület, mely gyengeségüknek számított Mexikóban.

„A fékezés egész hétvégén problémás volt nekem. Az edzések és az időmérő során kétszer is elrontottam az 1-es kanyart, blokkoltam a kerekeket. Valamiért az autónk elég gyenge volt ebben a tekintetben ezen a hétvégén, és ezen a téren ők sokkal erősebbek nálunk. Ha több leszorítóerőt teszünk az autóra, az segít, de ezen a hétvégén képtelenek voltunk tartani velük a lépést a szárny terhelése szempontjából.”

Arra a kérdésre, hogy Brazíliában kötelező lesz-e győzelem, ha életben akarja tartani bajnoki reményeit, Hamilton így felelt: „Nos, természetesen azt érzem, hogy minden versenyxen győznöm kell. Mert szükségünk van ezekre az extra pontokra. Nem az elveszített pontok visszanyerése kellene, hogy a célunk legyen. Ez volt a célunk a legutóbbi versenyen, és az azt megelőzőn is, és ezen a hétvégén is.”

„De a Red Bullok túl gyorsak, szóval mindent beleadtunk. Sajnos ez jelenleg nem elég ahhoz, hogy versenyezzünk velük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!