DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hakkinen: Örülök, hogy Schumacher ennyire belejött

Édesapjával hatalmas riválisok voltak, most pedig Mika Hakkinen nagy örömmel látja, hogy Mick Schumacher hatalmasat fejlődött és egyre többször képes megmutatni tehetségét.

1998 és 2001 között óriási csatákat vívott Mika Hakkinen és Michael Schumacher, amiből kétszer a finn, kétszer pedig a végül hétszeres bajnokká váló német jött ki győztesen. A két vetélytárs mindig is jó viszonyt ápolt egymással, Hakkinen pedig Schumacher fiát, Micket is kedveli és őszintén szurkol annak, hogy sikeres legyen.

Mostanában jól szurkol, mert a hosszú szenvedés után a Haas németje elkapta a fonalat és Nagy-Britanniában négy, Ausztriában pedig további nyolc megszerzett ponttal jelezte, nem csak statisztának érkezett a Formula-1-be. Ami pedig talán a legjobb jel Schumacher teljesítményét illetően, hogy egyik sem egy sok kiesés miatt kifutott eredmény volt számára, hanem remek csatákat és előzéseket is bemutatott, hogy most 12 megszerzett pontja lehessen.

Schumacher teljesítménye hatalmasat ugrott az elmúlt hetekben, Kanadától elkezdte érezni az autót végre


„Valóban nagyon boldogan néztem végig, ahogy Mick ismét egy kitűnő versenyt futott és hatodikként ért célba az Osztrák Nagydíjon, két hellyel megelőzve rutinosabb csapattársát. Micket a kezdetektől fogva hatalmas figyelem övezi édesapja megbecsültsége és hírneve miatt, ez bizonyára nagy nyomást helyez rá. Ő azonban így is egy nyugodt, érett fiatalember, még mindig csak 23 éves és egyértelműen hétről hétre nő a magabiztossága az új autó vezetését illetően” – írta elemzésében Hakkinen az Unibet hasábjain.

„Tavaly még újonc volt az F1-ben, abban az évben sokat tanult egy olyan Haasban, ami egyáltalán nem adott neki versenyképes technikát. Idén láthatjuk, hogy az új szabályokhoz jól alkalmazkodva az istálló nagyot lépett előre, Mick pedig egyre inkább él a lehetőséggel és képes megmutatni, mire is képes valójában” – tette hozzá a kétszeres világbajnok finn.

Schumacher jelenleg az összetett pontverseny 15. helyét foglalja el 12 megszerzett ponttal, ami azért is biztató számára, mert alig két héttel ezelőtt a németnek még egyetlen szerzett pontja sem volt a száguldó cirkuszban harminc futam alatt. Egészen belejött, Hakkinen pedig reméli, Schumacher jó formája tovább tart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: