DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hakkinen: Nehéz megérezni, mikor van itt a vége

A Magyar Nagydíj csütörtöki napján Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását, ezt pedig nagy bejelentéscunami követte. Mika Hakkinen megérti Vettel döntését, Alonsóét viszont érdekesnek tartja.

A Magyar Nagydíjat megelőző csütörtökön a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője – a pilóták közül utolsóként – regisztrált a közösségi médiába, azonban első bejegyzésével rögtön sokkolta is rajongóit az Instagramon.

A német ugyanis bejelentette, hogy a 2022-es szezon végeztével szögre akasztja a bukósisakot. Alig ocsúdtunk fel a Hungaroringen történtekből, amikor hétfőn Alonso és az Aston Martin bejelentették, hogy a kétszeres világbajnok spanyol érkezik Vettel helyére, majd az Alpine is megerősítette 2023-as párosát, bár a hírek szerint Piastri helyzete egy kicsit komplikáltabb a vártnál.



Mika Hakkinen, az 1998-as és az 1999-es szezon világbajnoka az Unibeten mondta el véleményét a két világbajnok versenyző döntéséről: „Kiválasztani a megfelelő alkalmat a visszavonulásra nem könnyű feladat, de ha valaki már több vb-címet is nyert, akkor pontosan érzi, hol van az a pont, amikor már nem képes 100%-ot nyújtani” – kezdte a finn.

„Az F1-ben elengedhetetlen ez a fajta elkötelezettség a győzelem iránt, hogy együttműködj a csapattal és ott van még az a rengeteg utazás is, ami hatással van a családi életre is. Sebastian egyértelműen úgy érezte, számára most jött el ez a pillanat, én pedig a legjobbakat kívánom neki a jövőben.”

„Fernando Alonso érkezik a helyére, ami sokakat meglepett, de még mindig nagyon szenvedélyes a versenyzés iránt, különösen az F1 irányában, és felmutatott néhány igazán erős teljesítményt az elmúlt időszakban. Esteban Ocon az ő segítsége nélkül nem tudta volna megnyerni a tavalyi Magyar Nagydíjat. Kétszeres világbajnokként és egyéniségként hatalmas segítségére lehet majd az Aston Martinnak 20223-ban, mindazonáltal úgy gondolom, hogy ez egy nagyon érdekes pilótamozgás volt.”

 

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: