Häkkinen: Verstappen tényleg ennyire jó

A kétszeres Forma–1-es világbajnok, Mika Häkkinen szorosan követte az austini Amerikai Nagydíjat, és elmondta, érzése szerint mennyire jó a bajnokságot jelenleg vezető Max Verstappen.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, arrives on the podium

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A holland jelenleg úton van afelé, ami Häkkinennek kétszer is sikerült, vagyis a világbajnoki cím felé. Az 53 éves finn a szokásos, Unibeten megjelenő futam utáni írásában fejtette ki, hogy mit gondol az elmúlt hétvége végeredményéről.

„Én két abszolút csúcsversenyzőt láttam, akik semmit sem hagytak a másiknak. A csapatok eltérő stratégiát választottak, amelyek kétféle megoldáshoz vezettek a gumikezelés terén. Az aszfalt felülete Austinban érdes, még a keményekkel is óvatosnak kell lenned, és ilyenkor jön be a képbe a versenyzők érzéke.”

„Ha például Max túlságosan is nyomta volna a harmadik szett gumiján, akkor a végén semmit sem tudott volna tenni Lewis Hamilton ellen. Verstappent azonban már szinte nyugtalanítóan érettnek látom. Pontosan tudta, mennyit kérjen az abroncsoktól, hogy a végén elöl tudjon maradni.”

Még több F1 hír:

„Egy pilóta ösztöneivel ellentétes, hogy lassítson, miközben valaki nagy ütemben érkezik rá hátulról. Ebben a szituációban azonban pontosan ez volt a helyes dolog. Az 50. körben már alig egy másodperc volt a különbség, de Verstappennek még volt tartaléka, hogy ne kerüljön bajba. Ez az okos gumikezelés volt a kulcs a győzelemhez. Max tökéletesen csinálta.”

Häkkinennek az is tetszett, ahogyan összességében a hétvége lejátszódott: „Az első edzésen a Mercedesnek nagyon erős autója volt. Ahogyan azonban a pálya fejlődése másfajta beállításokat kívánt meg, a helyzet megváltozott. Max pole-ja megmutatta, hogy a Red Bull mennyit lépett előre.”

„Nézőként is csodálatos nézni, ahogyan két élversenyző harcol egymással hétvégéről hétvégére. Maxnak most van előnye a 12 pont miatt, de egy baleset vagy technikai hiba egyből feje tetejére állíthat mindent. Ennek a párbajnak még koránt sincs vége, és ezt minden résztvevő tudja” – zárta összegzését 1998 és 1999 világbajnoka.

A Red Bull nem fog óvni a Mercedes ellen

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ecclestone új munkát talált az élsportban
Következő cikk Mazepin: Hibáztam, de tanulok és egyre jobb vagyok

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország