KezdőlapFormula 1Häkkinen: Félelmetes a McLaren párosa 2023-ra

Häkkinen: Félelmetes a McLaren párosa 2023-ra

-

A McLaren egykori versenyzője, Mika Häkkinen szerint nem akármilyen páros jött össze a wokingi csapatnak 2023-ra.

A Holland Nagydíj hétvégéjének folyamán végre hivatalossá vált, hogy Oscar Piastri a McLarenhez kerül a csapattól távozó és összességében igen nagy csalódást jelentő Daniel Ricciardo helyére.

A fiatalabbik ausztrálon hosszú hetekig ment a vita, hogy akkor most kinek a kötelékében lesz, és végül az FIA szerződéseket elismerő bizottságának [CRB] kellett meghoznia a döntést, miszerint Piastri a McLarené. Häkkinen is megnyilvánult a témában az Unibetes rovatában, szerinte pedig a wokingiak nagyon nyertek az ügyön.

„A McLarennek félelmetes felállása van a következő szezonra, mert mindenki tudja, hogy Lando nagyon gyors, Oscar pedig egy kivételesen tehetséges fiatal pilóta, aki előtt nagy jövő áll” – szögezte le a kétszeres világbajnok. „Oscar bajnokságot nyert a Formula Renault-ban, a Formula 3-ban és a Formula 2-ben, ami tökéletes eredménysor, így helyénvaló, hogy Zak Brown és Andreas Seidl őt akarta látni a McLarennél, mert a csapat azt szeretné, ha mindkét pilóta minden hétvégén teljes erőbedobással versenyezne.”

Häkkinen végül kiemelte a CRB munkáját is, akik nagy segítséget nyújtottak a vita elrendezésében.

„Ez egy olyan döntés, amely a jövőre vonatkozik” – tette hozzá. „A CRB döntése az Alpine, Oscar és a McLaren közötti szerződéses helyzetről megmutatja, milyen fontos szerepet játszik ez a szervezet. Képesek voltak átnézni a szerződéseket, egyértelmű döntést hozni, és véget vetni a zűrzavarnak. Oscar és Lando nagyon izgalmasnak tűnnek 2023-ra, és ez is mutatja, hogy a McLaren mennyire ambiciózus.”