KezdőlapFormula 1Häkkinen: Ez egy olyan szezon, amire sokáig emlékezni fogunk

Häkkinen: Ez egy olyan szezon, amire sokáig emlékezni fogunk

-

A 2021-es Forma-1-es szezon során csupán pár unalmas futamunk volt, ezen felül folyamatosan izgalmas versenyeknek lehetünk szemtanúi. A drámai Orosz Nagydíj után a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen egy „emlékezetes szezonnak” nevezi az évet, pedig még 7 futam hátra van.

A finn kétszeres világbajnok tudja, milyen szoros világbajnoki csatát vívni. 1998 és 99-ben le is tudta győzni a Ferrarival versenyző Michael Schumachert, azonban 2000-ben a német versenyző nyert.

Ahogyan valamennyi Forma-1 rajongó, úgy Häkkinen is nézte vasárnap az Orosz Nagydíjat vasárnap, és erről írt az Unibet-nél:
„Hihetetlenül jó volt nézni ezt a versenyt. Az F1 egy emlékezetes szezont tartogat számunkra. Azt hiszem, az utolsó öt körben mindenki a székének szélén ült, és ezt szeretjük látni!”

„Sajnáltam Lando Norrist, aki egész hétvégén ragyogóan vezetett, nehéz körülmények között szerezte meg a pole pozíciót, és uralta a versenyt, amíg az eső meg nem érkezett. Miután Olaszországban a második helyen végzett csapattársa, Daniel Ricciardo mögött, érezni lehetett az elszántságot, és azt, hogy Szocsiban a győzelemre koncentrál. Senki sem hibáztathatja őt azért, hogy úgy döntött, megpróbálja megtartani az előnyét, amikor elkezdett esni az eső.” – mondta Häkkinen.

„De abban a pillanatban, amikor az eső eleredt, Landonak nem volt esélye. Olyan, mintha jégen próbálnánk járni normális cipőben. Bátor kockáztatás volt, és látva az ő, Daniel és a McLaren csapat csalódottságát, a 4. és 7. hely végett, mutatja, hogy milyen magasak az ambícióik a szezon ezen szakaszában.”

Természetesen a két világbajnoki aspiránsról is írt Häkkinen:

„Eközben Lewis minden természetes gyorsaságát és tapasztalatát kihasználva megszerezte elképesztő, 100. nagydíjgyőzelmét. Ez hatalmas teljesítmény a hétszeres világbajnoktól.” – mondta a kétszeres bajnok.

„Csodálatos volt látni, hogy Max a második helyen végzett. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a nagydíj elúszik előle, a top 5-ön kívül rekedt, és nehezen tudott olyan előrelépést elérni, amilyet szeretett volna. Amikor jött az eső, a boxkiállása gyors és tökéletesen időzített volt.” – mondta Häkkinen.

„Az az érzésem, hogy most a McLarennél van a tartósan gyorsabb autó, de a 3. helyért folytatott csatájuk a Ferrarival rendkívül szoros. Körülbelül annyira, mint a Mercedes és a Red Bull Racing párharca a világbajnoki címért.”

„Várom már a Török Nagydíjat” – zárta Häkkinen.