Häkkinen: Ez a győzelem nagy terhet vesz le Sainz válláról

A Ferrari versenyzőjének, Carlos Sainznak sikerült megszereznie első győzelmét a Forma-1-ben a silverstone-i versenyen. Mika Hakkinen az Unibeten vezetett rovatában elismerően nyilatkozott a spanyol pilótáról és a versenyzés minőségéről. A finn azt mondja, saját tapasztalatból tudja, mennyire boldog és megkönnyebbült Sainz az angliai győzelem után.

Sergio Perez, Red Bull Racing, 2nd position, blasts Carlos Sainz, Ferrari, 1st position, with Champagne

Sergio Perez, Red Bull Racing, 2nd position, blasts Carlos Sainz, Ferrari, 1st position, with Champagne

Glenn Dunbar / Motorsport Images

Sainz a pole pozícióból indult a versenyen, de az első helyet nem tudta túl sokáig megőrizni a futamon. Csak a verseny utolsó szakaszában tudta visszaszerezni a vezetését csapattársától, Charles Leclerc-től, akinek be kellett érnie a negyedik hellyel.

„Carloshoz hasonlóan nekem is hét évet kellett várnom arra, hogy megszerezzem első győzelmemet a Forma-1-ben, így tudom, milyen boldog és megkönnyebbült lesz. Óriási eredmény megnyerni az első Forma-1-es futamodat. Hirtelen kifizetődik az évek kemény munkája és összpontosítása" - mondta Häkkinen.

Még több F1 hír:

A finn népszerű srácnak tartja Sainzot, és tehetségesnek is. Ami zavarja, hogy Charles Leclerc a csapattársa, és ezért az ő árnyékában van. „Ez a győzelem leveszi a terhet a válláról, levesz egy kis nyomást, és azt várom, hogy ezután még jobban bízik majd magában és a képességeiben"

A Ferrari Silverstone-ban sem állt a helyzet magaslatán, ugyanis a biztonsági autó előtt Leclerc magabiztosan állt az élen és egy győzelemmel sok pontot hozhatott volna a műszaki hiba miatt szenvedő Verstappennen, ugyanakkor az olasz istálló kint hagyta a monacóit és csak Sainznak adott friss gumikat.

Häkkinen a maranellói csapat stratégiáját is megemlíti: „A Ferrari tétovázott a csapatstratégiát illetően, így Carlos és Charles csatába keveredhetett, ami időbe került nekik, és lehetővé tette Lewis Hamilton számára, hogy közel kerüljön hozzájuk".

A Forma-1-es csapatok vétóra készülnek?


Látványos baleseteket hozott a 2022-es Le Mans-i 24 órás:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Börtönbüntetés is várhat Nelson Piquet-re a rasszista-botrány miatt?
Következő cikk Hamilton rekordot döntött, véget ért a Red Bull szériája Silverstone-ban

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország