Häkkinen: „A Mercedesnek meg kell tanulnia, hogyan reagáljon a Red Bull jelentette kihívásra

Mika Häkkinen, a Forma–1 kétszeres világbajnoka a Unibeten vezetett rovatában elmondta a véleményét a 2021-es idény első futamán történt eseményekről. Elsősorban nála is a Mercedes és a Red Bull csatája került előtérbe.

Valtteri Bottas, Mercedes W12, Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Tényleg szorosan alakult a Bahreini Nagydíj, hiszen a célban alig egy másodperc választotta el egymástól Lewis Hamiltont és Max Verstappent. A futamgyőzelem körülményei talán kissé vitathatóak voltak, de a két nagyszerű pilóta közötti párharc igazán izgalmassá tette az idény kezdetét.

Häkkinen a következőképpen ír a történtekről: „A Mercedes most már tudja, hogy nagyon keményen kell küzdenie azért, hogy megvédje mindkét bajnoki címét. Lewis és Max győzelemért folyó küzdelme engem a Michael Schumacher elleni csatákra emlékeztetett, és mindenki ismeri, hogy milyen komoly párharc volt Ayrton Senna és Alain Prost között is.”

Még több F1 hír:

„Amikor ilyen közel vannak egymáshoz a csapatok és a pilóták, akkor a versenyzés nagyon izgalmas és emlékezetes lesz. A Mercedesnek most meg kell tanulnia, hogy miként reagáljon a Red Bull jelentette kihívásra.”

„Amikor nem a tiéd a leggyorsabb autó, akkor fontos a stratégiára fókuszálni, hogy sarokba tudd szorítani az ellenfelet. A Mercedesnek ezt sikerült megoldania azzal, hogy Lewis elévágott Maxnak az első kerékcserék után.”

A finn szerint is jó döntés volt, hogy Verstappen visszaadta a pozíciót Hamiltonnak, miután a pályán kívül előzte őt meg, de a lényeg most már az, hogy a holland tehetség tudja, idén tényleg harcban lehet a végső sikerért.

 

„Max pole köre szombaton tökéletes volt. Megmutatta, hogy mennyire bízik az autójában, és igazán lenyűgöző volt, hogy majdnem négy tizeddel nyerte az időmérőt. A Honda döntése, hogy idénre teljesen új motort építenek, nagy bátorságra vall. Egy új motornak sokszor lehetnek megbízhatósági gondjai, most azonban nem ez a helyzet.”

„Abból, amit az időmérő és a futam során láthattunk, a Honda egy valóban erős hajtóegységet bocsátott a Red Bull és az AlphaTauri rendelkezésére. Úgy tűnik, hogy ez a legjobb most az F1-ben” – vélekedett Häkkinen.

A korábbi mclarenes szerint a csapatok másik pilótájának is komoly szerep juthat idén, hiszen mind Valtteri Bottas, mind pedig Sergio Perez megmutatták, hogy tudnak gyorsak lenni, most azonban nem jött ki nekik a lépés, hiszen Bottas kerékcseréjét elszúrták, míg Perez csak a bokszutcából rajtolhatott.

Ross Brawn szerint vasárnap Lewis Hamilton volt a legjobb versenyző

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Red Bull hatalmas megtiszteltetésben részesítette Vettelt
Következő cikk A Mercedes „nem tudja hirtelen 30 mm-rel megemelni a W12-es hátulját”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország