Häkkinen: A McLaren győztest akar, ezért menesztette Ricciardót

Az egykori McLaren-kiválóság, Mika Häkkinen meglehetősen éles véleményt fogalmazott meg Daniel Ricciardóval kapcsolatban. A finn szerint az ausztrál sorsa megpecsételődött, hiszen nem lesz lehetősége bizonyítani, hogy jobb formában lenne képes visszatérni, mint ahogy a wokingi alakulatnál szerepelt.

Daniel Ricciardo, McLaren, with engineers

Daniel Ricciardo, McLaren, with engineers

Steven Tee / Motorsport Images

A fordulatos 2022-es világbajnoki szezon egyik nagy meglepetése Daniel Ricciardo menesztése volt, akinek egészen az idei idény végéig érvényes szerződése volt a McLarennel. Mint ismert, az ausztrál nem volt képes stabil teljesítményre, rendre elmaradt fiatalabb csapattársától, Lando Norristól, és minden erőfeszítés ellenére sem találtak megoldást a küszködésére.

Habár sokáig Andreas Seidl és a McLaren csapatvezetősége is azt hangoztatta, töretlen a bizalmuk Ricciardóval szemben, a háttérben aktív tárgyalásokat folytattak a felek, és a wokingi alakulat végül úgy döntött, jobban járnak a fiatal szupertehetség Oscar Piastrival, akit az Alpine orra elől sikerült elhalászniuk.

Ricciardo vesszőfutása a McLarennél tehát közel két évig tartott, ezalatt az időszak alatt egy futamgyőzelmet szerzett néhány pontszerzés mellett. Mika Häkkinen, aki a McLarennel két világbajnoki címet is nyert, a Top Gear adásában elárulta, ezzel Ricciardo lehetetlen helyzetbe került, már ami a későbbi visszatérés esélyét illeti.

Még több F1 hír:

„Ha elmész, és vissza akarsz jönni, hogyan tudod bebizonyítani, hogy jobb vagy?” – tette fel a költői kérdést a finn. „Hogyan tudod bebizonyítani, hogy gyorsabb versenyző vagy, mint korábban valaha? Ott van a fiatal generáció, újoncok jönnek a Forma-1-be, szóval be tudod bizonyítani, hogy gyorsabb vagy náluk?”

A finn szerint a McLaren győztes pilótát akart Norris mellé, ezért döntöttek a fiatal Piastri mellett, aki a Forma-3-at és a Forma-2-őt is első nekifutásra megnyerte. Ricciardónak pedig a Red Bull nyújtott mentőövet, ahol 2023-ban tesztpilótai szerepkörben bizonyíthat.

„Bocsánatot kell kérnem, ha ez nagyon negatívan hangzik, de ez a valóság. És ez egy nagyon nehéz helyzet a számára. De szerintem a bokszban mindenki kedveli őt. Nagyon kedves ember, remek humorérzékkel. A rajongók kedvelik őt. De sajnos az olyan csapatok, mint a McLaren, győztest akarnak.”


Ezt tanácsolta Webber Piastrinak…

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Vettel Webberről: Túlságosan nyerni akartunk mind a ketten
Következő cikk Coulthard szerint a Red Bull fogadhatná jobban a kritikákat

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország