Grosjean szerint Piastri a megfelelő csapathoz szerződött, de Norris nem látja reálisnak a vb-címet

A McLaren küzdelmes évet zárt 2022-ben, de nagyon szeretnének visszatérni az élmezőnybe. Az új idényt új pilótapárossal kezdik, ugyanakkor Lando Norris szerint a csapattal nem lesz reális esélye a világbajnoki címre.

Oscar Piastri, McLaren MCL36

Mark Sutton / Motorsport Images

Azok után, hogy a McLaren a harmadik helyen zárt a konstruktőrök versenyében 2020-ban és egy évvel később is éles harcban voltak a Ferrarival a dobogóért, az előző szezonban az ötödik helyre estek vissza.

A britek szeretnének gyorsan túllendülni a nehézségeken, és visszatérni az élmezőny küzdelmeibe. A cél eléréséhez felfrissítették pilótpárosukat és az új idénynek a Piastri-Norris kettőssel vágnak neki.

A fiatal ausztrálnak ez lesz a bemutatkozó éve a száguldó cirkuszban, s miután nagy felhajtás közepette kosarazta ki az Alpine-t, így nagy elvárásoknak kell megfelelnie a wokingi istállónál.

Még több F1 hír:

A korábbi Forma-1-es versenyző, Romain Grosjean úgy gondolja, Piastri jól kezeli majd a nyomást, ráadásul egy igazán versenyképes autóban bizonyíthatja tehetségét a királykategóriában.

„Izgatottan várom, mire lesz képes Oscar. A belépője nem volt a legjobb ezzel az Alpine-McLaren sztorival, de egy nagyszerű csapat nagyszerű autójába ülhet, egy igazán erős csapattárs mellé, ami előre viheti az istállót“ - vélekedett a francia YouTube-csatornáján.

 

Lando Norris azonban közel sem ennyire bizakodó és ahogy arra a GQ Magazinnak adott interjújában kitért, felelőtlenség lenne azt gondolni, hogy esélyük lesz 2023-ban a világbajnoki címre.

„Az előző idény tapasztalatait hasznosítva talán futamot is nyerhetek, de nem valószínű, hogy már idén a bajnoki címért küzdhetünk. Tudom, hogy abszolút csúcsteljesítményt kell nyújtanom a következő években“ - ismerte el Norris.

De Vriesnek a bíróság elé kell állnia a Forma-1-es szezon előtt

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Hyundait egyelőre nem érdekli a Forma-1, a WRC-re koncentrálnak
Következő cikk Hülkenberg nem elég vonzó a németeknek, bajban a Forma-1-es közvetítés

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország